Tumgik
maurifn · 1 month
Text
La lluita contra la desinformació:
Què és la desinformació?
La desinformació és la difusió deliberada d'informació falsa o enganyosa amb la intenció de confondre, manipular o influir en les persones. Això pot ocórrer en una varietat de contextos, inclosos la política, els mitjans de comunicació i les xarxes socials, i pot tindre conseqüències negatives, com soscavar la confiança pública i polaritzar a la societat. Combatre això requerix un esforç concertat per part dels mitjans de comunicació, les plataformes en línia, els governs i els ciutadans per a millorar l'alfabetització mediàtica i la verificació de la informació.
Com ens afecta?
Ens pot afectar de moltes formes, per exemple: pot influir, en la nostra toma de decisions, també pot ser que la credibilitat de les importants institucions.
Seria probable que la societat tinguera ansietat i molt d'estrés pel fet de no estar segurs de res. També, la sanitat pública es veuria afectada, ja que les teories de conspiracions tindrien molta rellevància.
Com es detecta?
Detectar la desinformació cada vegada serà més complicat, ja que les noves tecnologies avançaran més i serà més senzill obtindre "proves" que corroboren la noticia falsa.
Alguns consells serien:
-Analitzar el missatge o el to amb el qual s'expressa. Normalment en la desinformació és molt alarmista.
-Investigar a fons els detalls de la notícia, pot ser que hi haga alguna incoherència
-Et pots posar en contacte amb algun expert del tema, ja que la informació que et pot donar hauria d'estar corroborada.
-Intentar torbar la mateixa notícia en diverses fonts per a veure si té alguna cosa a veure. Açò podrà significar que té certa credibilitat.
-Hem de reflexionar abans de compartir cap informació de la qual no estem segurs de la seua veracitat.
Com es combateix?
En la meua opinió pense que combatre la desinformació és cosa de tots. I per tant crec que s'ens hauria d'educar de manera que la poguérem detectar. Però hui en dia, és molt complicat, ja que no tenim una correcta transparència política. I per a cadascú poder combatre-la de manera petita, diria que hauríem de ser responsables en la informació que compartim o la que ens creem, sempre pensant que esta pot tindre una funció manipuladora sobre nosaltres.
6 notes · View notes
maurifn · 2 months
Text
IA: Fi de la realitat
1 note · View note
maurifn · 3 months
Text
Guerra digital
Tumblr media
La opinión de Málaga
¿Què és? La guerra digital és la guerra que es lliura en línia mitjançant accions tàctiques i estratègiques. Això inclou ciberatacs, espionatge digital i manipulació d'informació per a obtindre accés. Els actors són governs, agrupacions terroristes com *Anonymus i organitzacions malicioses que busquen controlar, pertorbar. ¿On s’utilitza? Aquestes accions criminals s'han utilitzat en conflictes recents com la guerra d'Ucraïna, també en sabotatges, segrestos i per exemple el conegut grup de hackers *Anonymus. Que poden influir en diferents decisions de grans polítics. ¿A qui beneficia? Aquest tipus d’accions a voltes violentes beneficien a les diferents entitats que les utilitzen en el seu propi benefici. I que els funciona , clar està. Ja que a voltes aquests tipus d’estratègies poden fracassar o sortir malament. I també per descomptat a les empreses que es dediquen a l'espionatge, grups «hacktivistes»... Dos articles de premsa: Opinió personal: Per a mi la guerra digital no deixa de ser la nova realitat a què ens enfrontem, ja que hui en dia quasi s’anomena «era digital». Tota la informació està pràcticament almaçenada al núvol i com diu el refrany, «feta la llei, feta la trampa». Diversos grups han descobert la manera d’interferir en informació a voltes confidencial. I posant sobre les cordes l’estabilitat d’un país o d’una multinacional. També pot ser usada aquesta tecnologia per a un fi benèfic, tenim com a exemple la guerra d’Ucraïna, aquestes últimes setmanes un grup de hackera han estat recaptant en aquest cas criptomonedes per a ajudar a combatre la presencia russa. A més gràcies a l'experiència que està adquirint el govern Ucranïa li podrà ajudar a tornar a tindre una certa estabilitat econòmica i social. En Espanya hi ha un cas de Hacker molt famós, anomenat Alcasec actualment té uns 20 anys i és conegut per haver-se pogut infiltrar en HBO, Glovo, Mediaset, Policía Nacional, Consejo General del Poder Judicial, Bicimad o Burger King. Ell és un prodigi tecnològic i ha aconseguit regalar menús de burger king als seus seguidors i afirma tindre les dades personals del 90% dels espanyols. Ell diu que el seu principal objectiu no és la recaptació de diners, ja que si haguera volgut, ho hauria pogut fer. En la seua comunitat, és conegut com un petit «Robin Hood». En conclusió, aquestes guerres digitals, extorsions que s’utilitzen per a beneficis de grans associacions em pareixen la nova forma de delinquir en aquesta època. I per a finalitzar vull recalcar que hui en dia va ha estat impossible no conviure amb aquests tipus d’amenaces en aquest cas digitals. M’agradaria afegir que no estic a favor de cap actuació criminal.
Artícles de premsa:
Mauri Calduch Arnau 24/1/24
7 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
Tumblr media
995 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
Tumblr media
1K notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
Tumblr media
758 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
Think of experience as investments in yourself
533 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
Tumblr media
269 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
Tumblr media
124 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
Tumblr media
936 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
Tumblr media
194 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
NUevo reloj pa la colección. Rolex DateAjust color azul cielo.
4 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
youtube
Chavalessss, nuevo video mi set Up
4 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
Tumblr media
5 posts!
3 notes · View notes
maurifn · 3 months
Text
youtube
Madre mía Willy
5 notes · View notes
maurifn · 4 months
Text
Sota, cavall i rei
Aquest recent article em pareix molt realista, és a dir, pense que té tota la raó, ja que avui en dia la tecnologia ens domina, nosaltres no deixem de ser objectes de negoci venent la nostra privacitat i informació personal. Les grans empreses saben tot de nosaltres, com ja ha explicat l'article. Intel·ligència artificial ha guanyat molt de terreny en el relatiu poc temps que porta amb nosaltres, molta gent pensa que aquesta tecnologia ho sap tot però la realitat és que el truc està a saber fer les preguntes per a poder utilitzar aquesta gran quantitat de dades amb un objectiu clar. I per altra banda és correcte que sense l'aparició d'una intel·ligència "emocional" com la de les mateixes persones no podem arribar a cap lloc. Crec que si seguim millorant les nostres competències a l’hora de saber fer una bona recerca d’informació, arribarem a aconseguir tindre moltes bones investigacions, ja que cada vegada serà més amplia la base de dades.
Aquest article m’ha ajudat a entendre des d'un diferent punt de vista que mai abans havia considerat d'importància de l'activat humana i d'imaginació en la recerca d’uns objectius específics com ha dit amb l’exemple dels arqueòlegs. Gràcies.
Tumblr media
Crèdits a l'autor del article Genís Roca
6 notes · View notes
maurifn · 4 months
Text
Tumblr media
Se la passen la mar de bé
5 notes · View notes