Tumgik
semnebune · 10 days
Text
Sondajul „Ce fel de cititor ești?”. Lectura, o pasiune în continuă schimbare
Asociația AdLittera lansează sondajul „Ce fel de cititor ești?”, un proiect de cercetare a pieței inedit în România, menit să aducă lumină asupra preferințelor, obiceiurilor și percepțiilor cititorilor în ceea ce privește consumul de cultură și interacțiunea cu tehnologia. Acest proiect de cercetare oferă o oportunitate unică de a obține o perspectivă cuprinzătoare asupra preferințelor,…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 18 days
Text
Cu Zeyla Tomlyn, fostă Petra Acker, despre un album nou, muzici diverse, importanța numelui și multe altele
Am ascultat-o pe Zeyla Tomlyn pentru prima dată când cânta încă sub numele de Petra Acker. Eram la un concert de jazz în București și m-a fascinat din prima vocea ei, muzica ei și prezența scenică. Avea o detașare foarte mișto și o anume siguranță de sine, plus că se mula foarte bine pe muzica pe care o cânta. Iar combinația dintre voce și muzică pe mine m-a vrăjit. Au trecut niște ani de atunci,…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 24 days
Text
Programul lunii aprilie la Teatrul Elisabeta
Programul lunii aprilie la Teatrul Elisabeta Înainte de a-ți face planuri pentru vacanță, descoperă programul lunii aprilie la Teatrul Elisabeta. Te așteaptă spectacole de comedie cu subiecte actuale și situații pline de umor.   “Lună de miere cu piper”, o comedie despre misterul din noaptea nunții și cum să supraviețuiești socrilor – vineri, 12 aprilie “Încurcătură la nivel înalt”, o comedie…
Tumblr media
View On WordPress
1 note · View note
semnebune · 25 days
Text
Cu Alexandra Rusu despre o editură nouă, cărți de parenting și alte lucruri din lumea cărților
Spre deosebire de alți interlocutori pe care i-am avut la această rubrică de interviuri, nu pot spune că o cunosc cu adevărat pe Alexandra Rusu, dar ne-am intersectat scurt de câteva ori, în lumea cărților. Și trebuie să recunosc că mă fascinează pasiunea pe care o simți în ce face și diversitatea lucrurilor pe care le-a abordat de-a lungul timpului. Cel mai recent, o editură nouă axată pe cărți…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 1 month
Text
„Share, Tag or Dye”, între crearea de conținut și promovarea pe social media
Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs? Aceasta este una dintre întrebările de la care…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 2 months
Text
#InspireInclusion - Ziua Internațională a Femeii 2024
De câte ori în adolescență n-am auzit noi, femeile, acel „nu se cuvine să faci asta, că ești fată”? Fie pentru cine știe ce aiureală lipsită de importanță, fie pentru ceva mai serios, dar care era taxat doar în cazul fetelor. Iar acel „nu se cuvine să faci asta” ni s-a întipărit în creier la fel ca nevoia de a dormi sau de a mânca. Și a devenit nevoia de a ne încadra în niște norme…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 2 months
Text
Centrul nu se mai susține. Ceea ce ne desparte, Vasile Ernu, Bogdan-Alexandru Stănescu
Scriam în 2015 pe Facebook despre volumul de corespondență Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc, de Vasile Ernu și Bogdan-Alexandru Stănescu: M-am trezit de la șapte și am terminat cartea aceasta – cred că e a treia care chiar mi-a plăcut, în decurs de vreo opt luni -, pe care vi-o recomand și insist să nu renunțați după primele nu-știu-câte pagini și să mergeți până la capăt. E…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 2 months
Text
Temă: filmul ca artă și instrument terapeutic. Interviu cu Mirona Radu
Ca la fiecare interviu din Semne Bune, începem cu întrebarea: cine este Mirona Radu? Care a fost parcursul tău profesional până acum? Sunt regizoare, producătoare, curatoare și promotoare de filme de artă, caracterizată de un spirit antreprenorial puternic. Îmi place să creez, să ajut, să dau sens și adâncime tuturor proiectelor în care mă implic. Parcursul meu profesional a început la vârsta de…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 2 months
Text
Deformarea cărților și a mesajelor lor, prin tehnologie și social media
O carte despre cum ne deformează tehnologia și social media narațiunea; cărți audio sau teatru radiofonic?; cărțile-rezumat – chiar sunt utile?; soția lui Bruce Willis pregătește o carte despre îngrijirea unui bolnav de demență; buchiniștii rămân pe malul Senei – iată cele câteva lucruri din lumea cărților, care mi-au atras atenția în ultimele zile. ♣ M-am oprit mai întâi la o recenzie de pe The…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 2 months
Text
Mai avem nevoie de forumuri?
Mai țineți minte cum vă începeați zilele în… 2005, de exemplu? Înainte să ne împărțim viețile între fizic și online, înainte să intrăm pe FB sau Instagram, de cum deschidem ochii? Ok, nu toți fac asta și nu mereu, totuși, ați prins ideea. În 2005, eu îmi făceam cafeaua și fugeam la chioșc, să cumpăr ziare. Le răsfoiam în timp ce îmi beam cafeaua sau le luam cu mine și făceam asta la birou (tocmai…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 3 months
Text
De vorbă cu Victoria Baltag despre Experimentul Pitești și ultimul film cu Ion Caramitru
De vorbă cu Victoria Baltag despre Experimentul Pitești, ultimul film cu Ion Caramitru Voi începe prin a te întreba cine este, de fapt, Victoria Baltag. Cum te poziționezi în peisajul cultural? Sunt regizor și producător de film, organizator de evenimente (căci îmi organizez evenimentele singură), antreprenor (am patentat două produse), activist academic (iubesc educația), jurnalist și sociolog…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 3 months
Text
Lecții, Ian McEwan
Am început anul cu o carte care mi-a plăcut foarte mult: Lecții, de Ian McEwan. La tot ce am citit de Ian McEwan m-a impresionat în primul rând felul în care își construiește poveștile, o arhitectură narativă impecabilă, care te ține captiv între paginile cărții. Felul în care dozează detaliile și desface firul întâmplărilor, uneori cu coborâri abrupte în zonele întunecate ale umanului, revenind…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 3 months
Text
Campanie pentru accesul tuturor copiilor la cărți, un Oraș al cărților, ecranizări literare în 2024 și alte știri literare
Scriitori britanici care susțin un apel pentru accesul tuturor copiilor la cărți, literatură scrisă de celebrități, ecranizări literare anunțate pentru 2024, un oraș al cărților în Coreea de Sud și o carte care vorbește despre armele moderne, altele decât armele clasice – iată știrile din lumea cărților care mi-au atras atenția la începutul acestui an. ♣ Autorul britanic al unor cunoscute cărți…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 4 months
Text
Despre primul ei roman, literatură și Japonia, cu Sabina Yamamoto
Am cunoscut-o pe Sabina Yamamoto cu niște ani în urmă, când am participat la un concurs de proză scurtă organizat de AdLittera. De atunci i-am mai citit câteva proze apărute în diverse reviste și mereu m-a surprins precizia cu care scrie, așa că am fost nerăbdătoare să-i citesc cartea, când am aflat că a apărut. La momentul acestui interviu abia începusem romanul ei, Nu mai e nimeni acasă, între…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
semnebune · 4 months
Text
Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare, Mihnea Măruță
Ultima mea recomandare de lectură din 2023 este tot o carte românească, numai că de data aceasta nu este vorba despre ficțiune. Mihnea Măruță, Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare – publicată anul acesta de Editura Humanitas. Este o carte la care m-a atras subiectul, încă din momentul în care am văzut-o anunțată… pe Facebook. 🙂 Și zâmbesc când spun Facebook,…
Tumblr media
View On WordPress
1 note · View note
semnebune · 4 months
Text
Profil de cititor: Marinela Popescu
Rubrica «Profil de cititor» continuă cu o mare iubitoare de cărți, profesionist într-o piață nișată (mai mult de 20 de ani de experiență ca membru al echipelor de conducere pentru companii de prestigiu, atât internaționale, cât și naționale, în domeniul comercial), iar de curând antreprenor: Marinela Popescu. Ancorată foarte bine în realitatea cotidiană, găsește timp și pentru lectură, dorind să…
Tumblr media
View On WordPress
1 note · View note
semnebune · 5 months
Text
Zaharașka și zăpada uitată - avanpremieră la Teatrul de Artă București
„Zaharașka și zăpada uitată” va avea avanpremiera marți, 19 decembrie, ora 18.30, la Teatrul de Artă București Un spectacol de familie realizat de Lavinia Pop-Coman și Ana Crăciun Lambru. Spectacolul “Zaharașka și Zăpada Uitată” aduce în fața noastră o temă actuală, cea a încălzirii globale și a efectelor acesteia asupra naturii și a viețuitoarelor. Zaharașka, un mic suflet de copac, nevăzut și…
Tumblr media
View On WordPress
1 note · View note