Tumgik
nisju · 1 year
Text
Brief 8: Energi Utstilling, før og etter
Gruppe 12: ENERGIGENI. Gruppen består av meg, Marte, Tobias og Gudrun⚡ 
Del 2 prosessen (del 1 er resultatet)
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
(Totalt 7 wordsider med spørsmål)
Tilbakemelding fra Teknisk Museum og videre arbeid: I en tidligere prototype av brettet var øvre og nedre halvdel mer adskilt i uttrykket (bakgrunnsfarge, skyggefarge), for å tydeligere vise når du skal besvare spørsmål i din kategori vs. andres kategori. Dette fjernet vi ved siste utkast. Kunne vært enklere å forstå regelen om vi reimplementerer dette.
Nå er spørsmålskortene våre en blanding mellom nettkilder og ungdomsskolepensum, men vi fikk som tilbakemelding av TM at det kunne vært flere "fun facts"/morospørsmål, eks. hvor stort tror du energiforbruket til Taylor Swift er, med tanke på at hun flyr 170 ganger/året i private jet? Kanskje kunne dette blitt et tverrfaglig spill, med flere versjoner og andre temaer enn energikilder?
I før delen kunne vi også gitt ungdommen midlertidige tatoveringer (a la Hubba Bubba og annet godteri) med sin energitype/karakter⚡
1 note · View note
nisju · 1 year
Text
Brief 8: Energi Utstilling, før og etter
Gruppe 12: ENERGIGENI. Gruppen består av meg, Marte, Tobias og Gudrun⚡ 
Del 1 (del 2 er prosessen)
FØR (vektlagt 1:3) Før-delen består av en dilemmatest. Elevene får vist en QR-kode som de skal scanne. Der går de inn på en dilemmatest hvor de skal svare på en rekke påstander og dilemmaer. Formålet er å tenke over egne vaner knyttet til energibruk, og å starte en bevisstgjøring rundt egne valg.
Tumblr media
Et dilemma kan for eksempel være å velge mellom bil, tog eller fly som transportmiddel til å reise Oslo - Trondheim. Dilemmaene er formet etter tilbakemeldingene vi fikk etter den første brukertesten der vi ble tipset om å ha en tydeligere rød tråd mellom dilemmaene og resultatet.
Tumblr media
Som resultat blir testtakerene nemlig tildelt en energitype – enten olje, kjernekraft, vannkraft eller vindkraft. Denne energitypen skal bestemme hvilken rolle og brikke de skal bruke i brettspillet etter museumsbesøket. Det er også anbefalt i appen at man følger ekstra nøye med på sin energitype under besøket på Teknisk Museum ettersom at denne kunnskapen kommer godt med i brettspillet senere.
Tumblr media
UNDERVEIS Aller helst skulle vi ha fått til å 3D-printe spillebrikker på forhånd som elevene kunne ha tatt med seg på slutten av museumsbesøket. Det at elevene får muligheten til å se hvordan en 3Dprinter fungerer, samt at de får ta med seg sin egen personlige brikke gjør utstillingen og etter-delen mer sammenhengene!
Tumblr media
ETTER (vektlagt 2:3)
Etter-delen er nemlig et brettspill inspirert av det klassiske stigespillet. Vi har valgt å kalle vår versjon for ENERGIGENI!
Læreren blir tilsendt en pdf i forkant med utskriftbare spilleregler, spillebrett og spørsmålskort, samt et skriv til med informasjon.
Tumblr media
Likt som i stigespillet er målet å nå toppen av spillet først. For å klatre seg oppover må man gjennom spørsmålsfelter i rødt, grønt og gult. På de grønne feltene kan man rykke oppover og på de røde risikerer man å falle ned. De gule feltene er markert med et spørsmålstegn, og her kan man rykke to steg fremover dersom man svarer riktig.
Tumblr media
På den første brukertestingen med det originale stigespillet fant vi ut at det var flere områder der det var lite aktivitet. Derfor valgte vi å plassere og legge til ekstra felter for å tilrettelegge for mer aktivitet og læring. Videre i brukertestingen så vi også at det resulterte i mer dialog, spenning og moro.
Den første halvdelen av spillbrettet er ment til å svare på spørsmål om sin egen energitype, mens i den andre delen blir man testet i de gjenværende kategoriene. Her gjelder det altså å følge med på hva de andre spillerne svarer i løpet av spillet! Spørsmålskortene har fire kategorier likt som de fire energitypene; olje, kjernekraft, vannkraft eller vindkraft.
Tumblr media
I brukertestingen på de fire 10.klasse-elevene fikk vi tilbakemelding om at noen av spørsmålene var for enkle og andre var for vanskelige. Derfor fikk vi lånt en naturfagsbok for ungdomsskoletrinnet for å koble spørsmålene opp mot læreplanen. Da vi testa de nye spørsmålene la vi merke til mer engasjement, mestring, og ikke minst læring blant elevene.
Ettersom at vi først testet på 10.klassinger og deretter på 8.klassinger fikk vi testet vanskelighetsgraden på hele ungdomsskolespennet. De fungerte godt hos begge trinn, og selv om noen spørsmål var vanskelige for 8.klassingene – viste det seg at det bidro til nysgjerrighet og større fallhøyde i spillet – noe som er GØY!
Tilbakemelding av Teknisk Museum og videre arbeid: I en tidligere prototype av brettet var øvre og nedre halvdel mer adskilt i uttrykket, for å tydeligere vise når du skal besvare spørsmål i din kategori vs. andres kategori. Dette fjernet vi ved siste
0 notes
nisju · 1 year
Text
Brief 7: Pervasive Game
Del 2
youtube
Video av brukertesten. Det kom ikke så tydelig frem, men presten fikk vite i sitt første lydspor at hen var morderen og måtte "frame" en av de andre. Likevel er tilbakeblikkene (lydsporene) hos de andre vage nok til at gartneren ble beskyldt, og presten kom seg unna :)
0 notes
nisju · 1 year
Text
Brief 7: Pervasive Game
Del 1, brukertest video i del 2
Til denne oppgaven skulle vi i grupper designe et urbant spill; et spill som foregår i virkeligheten med app som hjelpemiddel. Derfor bestemte vi oss for å bruke omgivelsene ved skolen til å lage noe gøy! Telthusbakken er en koselig og gjenkjennbar gate, og med krim som valgt sjanger ble Mysteriet på Telthusbakken født.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Skisser under prosessen. Den første brukertesten ble faktisk gjennomført med kart!
Gruppen ble dessverre preget av en del sykdom, hvorav det var to av fem tilstede hver dag, noe som haltet prosessen. Jeg var selv syk den ene dagen.
Men app, mer brukertesting, lydspor og mysterie ble det likevel!
1 note · View note
nisju · 1 year
Text
Brief 6: Gamejam & Iterate
Tumblr media Tumblr media
"We are now moving on to group work and rapid prototyping.
Our focus on Tuesday and Wednesday is to keep making and testing: try mechanics, change your mind, adjust, test, refine and test again." - ahoexploringinteractions
Spillet "Jumping Ship" ble til! Her skal du som spiller navigere gjennom havet og en felles malstrøm. Som spiller kan du velge mellom 4 ulike typer båter, med hver sine ferdigheter (fordeler og ulemper). Flåte, jolle, sjark og skute, i stigende rekkefølge. Spillet består av terning, brikker, kort tilhørende brikkene og aktivitetskort fra mildt til ekstremt.
For eksempel kan den minste båten, flåten, kun bevege seg 1-4 skritt om gangen. Kaster man terningen på nytt er det større sjans for å få det høyeste tallet, siden terningen har 4 sider, og kan da trekke et "ekstrem"-aktivitetskort. Jo mer ekstremt, jo større boost eller baksmell. Motsatt gjelder for den største båten, skute. Man har alltids en sjanse for å trekke kort som kan bytte båttypen din.
Vi testet spillet flere ganger under prosessen, og endte opp med det som vises på bildene. Fra hvite bakgrunner og brikker til et mer attraktivt og fargerikt uttrykk. Brukertestingene tilsa at sjarmen ved spillene var de ulike båttypene og deres muligheter. For ved en brukertesting der alle valgte samme båt (jolle med 6-sidet terning) ble spillet litt mer monotont.
Dersom vi skulle utviklet spillet videre ville vi tilført enda mer interaksjon underveis mellom spillerne. Både i aktivitetskortene, men også på brettet om båtene møtes.
Tumblr media
0 notes
nisju · 1 year
Text
Brief 5 Internett Arkeologi
GAME EMULATOR™ 
Dette er en Gameboy spillemulator som vekker maksimal nostalgi! I samarbeid med Sophia.
Her møter man først en Windows 95 startside, med diverse klikkbare enheter, før man treffer på spillemulatoren. I denne emulatoren får man med seg viktig internetthistorie om emulatorer, oversikt over alle spillene man har, og en overraskelse ved å taste inn riktig kodekombinasjon.
Laget i vscode med html, css (og 18 rader javascript.)
0 notes
nisju · 1 year
Text
Brief 4 Kreativt internett
Jeg lagde en nettside med temaet pixel art og spill i programmet vscode med html.
0 notes
nisju · 1 year
Text
Goal Getters (UX uke 2 & 3)
De to siste ukene har jeg lært mer i Figma og utviklet enda en app! Appens tema er... fotball ⚽ Tvisten fra forrige uke er at man skulle samarbeide og lage en splitter ny app, og jeg jobbet sammen med @edelldesign #collab. Vi valgte å slå sammen våre tidligere apper (min trenings-aktivitetsapp og hans Grindr) for å lage noe som oser lagånd.
Link til prototypen
"Goal getters er en app med MÅL om å forene fotballfans gjennom sosiale lavterskel-aktiviteter i deres nærmiljø. Her kan delta i samt organisere egne aktiviteter for å spre fotballglede."
Prosessbilder
Underveis:
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Endelig:
Tumblr media
Komponenter, lister og illustrasjoner. Alle menneskene er AI genererte.
Tumblr media
Startside for en voksenprofil og barneprofil. Her får man en liste med ulike arrangementer innenfor kategoriene Pub, Play og Game - den gylne trifecta i fotball.
Tumblr media Tumblr media
Voksne- (pub) og barnearrangementer (barnesikring, kan ikke se pub) side om side. Man får også mulighet til å opprette eget arrangement!
Tumblr media
Kalenderen viser en oversikt i thumbnail-stil for kommende arrangementer man har meldt seg opp til, og logg for tidligere arrangementer.
Tumblr media
Chatfunksjon! Her kan man gjøre mye gøy som å prate med nye bekjente, lage gruppechat med avstemning og private arrangementer.
Spindelvev:
Tumblr media
Alt henger sammen.
Brukertesting:
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Underveis i prosessen og mot slutten har vi brukertestet på 8 ulike ekte mennesker. Blant dem finner vi menn i 20-årene og 30-årene, menn 60-årene og 1 hardbarka kvinne 30-årene. Mange av dem var fotballinteresserte. Måten vi gikk frem var å fortelle så lite som mulig om appen i forkant og observere hvordan folk navigerte seg rundt på appen.
Sitater fra brukertestinga: Meg: "forstår du appen?" Mann 30-årene: "ja, man kan delta på fotball-relaterte events." Mann 60-årene (pappa), mens han ser på en eller annen liga på TV: "jeg kan lese alt, selv uten lesebrillene. Fargene liker jeg godt, friske og ligner på draktene til spillerne." Kvinne 30-årene, sparket fotball siden hun var ung: "jag tyckar den ar tydlig." Mann 60-årene (ikke min pappa): "den virker ekstra passende for de som er på reisefot." Fra klassekamerater: "koselig app, perfekt for bestefar" Verdifull tilbakemelding vi fikk etter uke 2: Et intuitivt til å trykke på ballen i log-in skjermen (fikset), fifa kategori (fikset, var før kun pub&play), barn/voksen filtrering (fikset ved å opprette flere brukere), et kart med hvor langt det er å navigere til hvert arrangement (ikke gjort da kart ikke kan bli zoom-bart på Figma. Selv med plug-in). Vi la merke til at de med større fingre måtte trykke flere ganger for å komme tilbake til en side (selv om vi hadde drag på alle framesene i tillegg til taster/knapper), så vi måtte lage en usynlig større radius til alle knappene våre.
Hvem/hva/når?-spørsmålene
Hvem? Fotballinteresserte som søker nye bekjente og/eller har lyst til å finne på noe sosialt. Som mann 60 nevnte, er appen fin til de som reiser til et nytt sted, men også for de som er bosatt i et område uten venner som deler samme hobby, eksempelsvis studenter og pendlere.
Hva? En gratis, internasjonal app for deg å dele og delta på fotball-relaterte arrangementer.
Når? Brukes når man har lyst til å finne på noe sportslig og sosialt.
Hvis jeg skulle gjort dette igjen ville jeg tatt flere bilder underveis, tatt skjermopptak av mobilskjermen under brukertesting, brukertestet på enda flere og stresset mindre (alt blir bra)
2 notes · View notes
nisju · 1 year
Text
Ball is life (UX uke 1)
Hei bloggen. Jeg har laget app med temaet fotball ⚽ Appens navn er Løkkefotball, som i "skal vi sparke ball på løkka?" som de kule sier. For de ufaglærte betyr det sparke ball for moro skyld i en uformell setting, på et uformelt sted som i en park eller hage.
Hvem skal bruke appen?
Alle fotballglade sjeler som ønsker å finne andre spillere i sitt nærområde, til å spille løkkefotball (og i flerbrukshaller og andre baner). Fotballfans kommer i alle aldre og kjønn, og appens brukerbase gjenspeiler det.
Hva slags behov har de?
Hensikten med appen er inspirert av studenter og unge voksne som flytter til nye steder uten å kjenne noen. De har kanskje ikke et fritidstilbud, som en studentsamskipnad eller et lokallag i nærområdet sitt. Derfor kan denne appen være et lavterskel-verktøy for de som vil sparke litt ball, men ikke vet med hvem eller hvor de kan spille.
Gjennom appen kan man:
Se i et kart hvor nærmeste fotballbane befinner seg, samt andre appbrukere (med aktivitetsnivå og favorittlag)
Melde seg opp til uoffisielle arrangementer organisert av appbrukere og smålag
Sende meldinger til de man har møtt på trening
Se en oversikt over tidligere og kommende treningsøkter
Når skal det brukes?
Når man klør i føttene etter å spille fotball.
Når man vil møte danne nye bekjentskap gjennom en felles aktivitet/interesse, holde seg i form og mimre over fotballkarrieren som aldri ble til.
Tilbakemeldinger:
"Forum blir overflødig, Kim, det finnes reddit og twitter for sånt." - broren min
"Profilbildene er for store, det ser dating-app-aktig ut." - kollega
"Appen kan ikke hete ****evenner" - stud.ass
"Fine farger" - samboeren min
"Fine farger" - fotballglad kompis
3 notes · View notes
nisju · 1 year
Video
Fun sidequest 10/10 good experience
Here’s a little side project me and Kim @https://www.tumblr.com/nisju
had during the video project.
we found it difficult at first to find a theme for our videos, so as we were joking around with different ideas as to what to make a “how to”- video about. the idea of how to stalk your teacher came about. 
we found that a bit too much, so we settled for How to lear as much as possible from your teacher. And mate a little tribute video of him. It was very fun how he didn’t even notice the camera.
All the info about him took us about 5 minutes to obtain. Even the his family’s phone number, which we called, and told about our little side project. They were happy to help, and sent us a little video.
After seeing the video he was even inspired to make his own!
So I hope what our teacher learned from this was that he has a lot of traces on the internet, and if this video made him worried, he might think a bit more about his internet traces in the future.
But we love you anyways HG!
2 notes · View notes
nisju · 1 year
Text
Brief 2: Instruksjonsfilm
Testfilm: How to airpod
2 notes · View notes
nisju · 1 year
Text
Lagde app i app i dag :-D
Restefest er en app for den som ønsker å minke matsvinn ved å spise opp maten i kjøleskapet ditt 🌳
3 notes · View notes
nisju · 1 year
Text
Tumblr media
Brief 1: AI Fanzine
"AI is BAD for designers"
0 notes