Tumgik
kuruyemis · 1 year
Text
Dal kurusu incir, tamamen doğal ve hiçbir katkı maddesi içermeyen lezzetli bir incir türü olarak bilinmektedir. İncirin anavatanı olarak bilinen Aydın’ın dağlık arazilerinde yetişen ve yapısı bakımından oldukça etli bir görünüme sahiptir. Eşsiz bir lezzet deneyimi sunan dal durusu incir çeşidi hiç şüphesiz sevilerek tüketilen kuru incir sınıfında yer almaktadır. Ayrıca insan sağlığı üzerinde birçok faydası bulunmaktadır.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Text
Veganların yiyebileceği, çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabileceğiniz, diyetinize ekleyebileceğiniz ya da çölyak hastalığınız varsa bu pratik sağlıklı tarifleri kesinlikle denemelisiniz.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Text
Saç Dökülmesini Durdurmak Ve Bağışıklığı Artırmak İçin Tüketmeniz Gereken En Sağlıklı Kuruyemişler konulu blog internet sitemizde yayında.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Text
Kaju 'nun 12 inanılmaz faydasını anlatan blog internet sitemizde yayında.Okuyup bilgi sahibi olmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Text
Zor kilo verenler için diyet listesinde kuruyemişlerin önemini anlatan blog internet sitemizde yayında.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Text
Koronavirüs sonrası beslenme ve bağışıklığımızı yükseltecek ipuçları hazırladığımız blog içerisinde sizleri bekliyor. Blog internet sitemizde yayında, bağlantıya tıklayarak sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Text
Antep fıstığı faydaları, fiyatı, nerede yetişir sorularının cevabı ilgili makalemizdedir.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Text
Fındık faydaları ve çeşitleriyle ilgili blog internet sitemizde yayında.Okumak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Text
Zerdeçalın faydaları adlı blog internet sitemizde yayında.Okumak için Bağlantıya tıklayabilirsiniz.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Text
Baharat çeşitleri ve faydaları hakkında hazırladığımız blog internet sitemizde yayında.
0 notes
kuruyemis · 1 year
Video
youtube
Sağlıklı Beslenme mini vlog
0 notes
kuruyemis · 1 year
Video
youtube
Sağlıklı Beslenmenin İpuçları part 2 kuruyemiş ile hazırlanabilecek tarifler ve ürünler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.kuruyemis.market
1 note · View note
kuruyemis · 1 year
Text
Tumblr media
Fındık meyvesi insan yaşamında ve insan sağlığında oldukça önemli yer tutan besin maddelerinden bir tanesidir. Fındık çikolata sanayinde dilinmiş, kıyılmış, öğütülmüş biçimde % 80 oranında kullanılmaktadır. % 10-12 pastacılık-bisküvi-unlu mamuller sektörlerinde , %3-4 çerez (snack) olarak, kalanı dondurma sektöründe ve yağ sanayinde kullanılmaktadır.
Fındık meyveleri zuruf içerisinde olgunlaşınca kabukları kahverengine döner. Bu fındık meyvesi "taze fındık" olarak adlandırılır. Fındığın kurutulduktan sonraki hiçbir muameleden geçmemiş haline ise "naturel fındık" adı verilir. Fındık tanesinin yerde kalıp bir süre sonra filizlendiği durumda, filizinin bir karış kadar olduğu zaman fındığın meyvesi değişik bir tat alır. Bu fındık içleri toplanır ve yenir.
0 notes
kuruyemis · 2 years
Text
Fındık tüketiminin vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Hem sağlığa olan faydası hem de lezzeti insanlar tarafından çok tercih edilmesine neden oluyor. Peki, çiğ fındığın faydaları nelerdir?
Çiğ fındık tüketimi hem tok tutma yönünden hem de sağlığa faydaları yönünden uzmanlar tarafından şiddetle öneriliyor. Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla iki kat fazla antioksidan içeriyor.
Çiğ fındıkla gelen 10 fayda,
1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Fındık yağı E vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilinen E vitamini kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önleyerek anemi riskini azaltır. Doğru kan dolaşımı, ateş, soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların oluşma riskini azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
2. Tokluk Hissi Verir
İçerisinde bol miktarda bulundurduğu lif, protein ve yüksek yağ tokluk hissiyatı verir. Özellikle diyetisyenler listelerini hazırlamadan önce ara öğünlerde bir porsiyon ( 6-7 adet ) fındık önerirler. Aşırı yemeyi önlerken yüksek kalori alımına karşı vücudu korur. Ancak dikkat edilmelidir, gereğinden fazla fındık tüketimi, tam tersi etki yaparak kilo artışına yol açar.
3. Sinirleri Sağlamlaştırır
Fındık, B6 vitamini açısından da zengin bir besindir. B6 vitamini; elektrik sinyallerinin hızını ve verimliliğini artıran ve sinir sisteminin düzgün şekilde çalışmasını sağlayan, sinirin kılıfı olan miyelinin yaratılması için gerekli bir vitamindir. Ayrıca sinir sistemimizin sağlıklı bir şekilde işlev gösterebilmesi için serotonin, melatonin ve epinefrin gibi hormonların salgılanması B6 vitamininin desteği ile gerçekleşir.
4. Beyin Sağlığını Korur
Fındık içerisinde proantosiyanidinler, kuersetin ve kaempferol gibi fitokimyasal maddeler bulunur. Bu proantosiyanidinler ‘flavonoidler’ olarak adlandırılan bir gruba aittir. Flavonoidler beyin sağlığını destekler. Ayrıca triptofan ve izolösin amino asitlerinden zengin olduğundan zihinsel ve psikolojik olarak kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.
5. Diyabet Riskini Azaltır
Diyabet hastaları günlük diyetlerine fındık eklediklerinde glukoz intoleransında iyileştirme görülmüştür. Fındık lifli bir besindir. Lif sadece sindirimi değil, aynı zamanda kan şekerini dengeleyerek diyabet riskini ortadan kaldırır.
6. Kolestrolü Düşürür
Fındık içerisinde kalp sağlığına faydalı yağlar bulunur. Örneğin Oleik asit sayesinde kötü kolesterol (LDL) seviyesinin düşürülmesine yardımcı olurken, vücutta iyi kolesterolün (HDL) seviyesinin yükseltmesine fayda sağlar. Düzenli fındık tüketimi kolestrolü yüzde 27 oranında düşürüyor. Bilimsel çalışmalar, düzenli olarak fındık tüketen kişilerin kalp krizinden dolayı ölüm riskini oldukça azalttığını gösteriyor.
7. Kansere Karşı Korur
Fındık güçlü bir antioksidandır. Sadece vücuttaki hücreleri yenilemez, DNA'sı bozuk ve tümörlü hücreleri azaltarak kanser riskini azaltır. Fındıkta bulunan bir bileşik olan beta-sitosterol meme ve prostat kanseri riskinide azaltmaktadır.
8. Kabızlığı Önler
Fındık iyi bir lif kaynağıdır. Sindirim daha iyi çalışabilmesi için lif kaynaklarına ihtiyaç vardır. Alınan lif kaynakları sayesinde mide içerisinde öğütme daha kolay bir şekilde gerçekleşir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışması neticesinde ishal ve kabızlık gibi sorunlardan kurtulmak mümkündür. Sindirim sistemin doğru şekilde çalışması kanser gibi riskleri azaltır.
9. Kasları Güçlendirir
Fındık bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, vücuda giren ve çıkan kalsiyum miktarının düzenlenmesinde çok önemli bir rol oynar. Doğru miktarda kalsiyum kas kasılmalarını oluşturur ve kasların ihtiyaç duyulmadığında dinlenmelerine izin verir. Magnezyum, bu sayede kas gerginliğini azaltır ve kas yorgunluğunu, spazmı, kramp ve ağrıları önlemek için mücadele eder. Yüksek magnezyum seviyeleri aynı zamanda kas gücünü artırmaya yardımcı olur.
Magnezyum aynı zamanda kalp kaslarına da iyi gelir. Kalp ritminin bozulmasını engeller.
100 gr fındıkta 229 mg magnezyum bulunur.
10. Yaşlanmayı Engeller
Fındıkta bulunan antioksidanlar, cildinize zarar verebilecek serbest radikallerle mücadele ederek, cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
UVA/ UVB ışınlarının neden olduğu deri kanserinden cildi koruyor. Antioksidanlarla birlikte flavanoidler cilt hücrelerinin rejenerasyonunu uyarır. E vitamininin de desteğiyle ölü hücreleri ortadan kaldırarak daha sağlıklı ve daha genç görünümlü bir cilt sağlar.
1 note · View note
kuruyemis · 2 years
Text
Atatürk'ün mirası Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun
0 notes
kuruyemis · 2 years
Text
Kuruyemiş, çeşitli meyve ve meyve çekirdeklerinin kurutulması ya da ısıl işlemlerden geçirilmesi ile üretilen besinlerin genel adıdır. Kuruyemişler; çeşidine bağlı olarak yüksek oranda protein, lif, sağlığa faydalı yağ, vitamin ve mineral içerir. Besin değerlerinin yüksek olması sayesinde küçük miktarlarda kuruyemişler bile vücuda büyük bir enerji sağlar. Ayrıca doygunluk hissi yaratır. Doğru şekilde tüketilen kuruyemişler, vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayabilir. 
Kuruyemiş, çiğ ya da kavrulmuş olarak tüketilebilir. Kolay taşınabilmeleri, hızlı tüketilebilmeleri, tokluk hissi yaratmaları ve vücuda enerji vermeleri açısından özellikle mesai saatlerinde atıştırmalık ya da ara öğün olarak tercih edilebilir. Çalışma saatleri içerisinde tüketilen bir avuç kuruyemiş, vücudu zinde tutmak için gerekli enerjiyi sağlar.
0 notes
kuruyemis · 2 years
Text
Cevizli sucuk, Anadolu mutfağımızın önemli bir besinidir. Özellikle ara öğünlerde severek tüketilmektedir. Yüksek enerji kaynağı olması ile bilinmektedir. Cevizli sucuk çoğunlukla yararsız bir besin olarak görülse de aslında bu kanı yanlıştır. Aksine önerilen miktarlarda tüketildiğinde, insan sağlığı açısından oldukça yararlı etkileri bulunmaktadır.
0 notes