Tumgik
glutensiz-urunler · 2 years
Text
vegan ürünler
Glutensiz vegan ürünler
İngro online alışveriş mağazamızın vegan ürünler kategorisinde aradığınız tüm ürünlere ulaşabilirsiniz. Vegan beslenen her kesime hitap eden sayısız ürün seçeneği sunuyoruz. Özellikle aradığınız glutensiz vegan ürünlerin tümüne bu kategorimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Glutensiz badem ezmesi, çavdar ezmesi, esmer ya da beyaz buğday ezmesi gibi birden fazla ezme seçeneği mevcuttur. Lezzetli ve sağlıklı vegan ezme alternatiflerinin yanı sıra tüm veganların aperatif olarak tüketebileceği besin değeri yüksek yiyecekler de kategorimizde mevcuttur. Vegan ürün çeşitleri konusunda tüm vegan ürün listesi sizlere sunulmaktadır.
Vegan ürünler kategorimizde sizlere sunduğumuz tüm ürünlerin içeriğini inceleyebilirsiniz. Ambalajların üzerinde detaylı ürün içerik bilgileri mevcuttur. Hiçbir ürünümüzde hayvansal gıda bulunmamaktadır. Peynir altı suyu, et suyu ve benzeri işlenmiş hayvansal gıda ürünleri de ürünlerimizde mevcut değildir. Gönül rahatlığı ile vegan besin alışverişinizi online mağazamız aracılığı ile yapabilirsiniz. Hemen dilediğiniz ürünü sepetinize ekleyerek güvenli ve hızlı online alışverişin tadını çıkarın!
Vegan ürünler ve fiyatları
Online alışveriş mağazamızda sizlere sunduğumuz vegan ürünler için fiyatlarımız değişkenlik gösteriyor. Ürün türü, gramajı ve benzeri etkenlere göre fiyatların değişkenlik gösterdiğiniz söylemek yanlış olmayacaktır. Her bütçeye hitap eden fiyat seçeneklerimiz ve lezzetli ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için hemen kategorimizi ziyaret edebilir, ürünleri tek tek inceleyerek satın alabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük vegan ürün seçeneği sunan online alışveriş mağazamızdan yapacağınız tüm alışverişler İngro güvencesi altındadır. Kolay ve hızlı ödemenin yanı sıra hızlı kargo avantajlarımızı da kaçırmadan hemen alışverişe başlayabilirsiniz!
0 notes
glutensiz-urunler · 2 years
Text
Karabuğday unu
 Karabuğday başka ne amaçla kullanılır? 
Örneğin karabuğday çiçekleri arıcılıkta büyük öneme sahiptir. Çünkü bal verimi artarken yapısı ve tadıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. Yine yapısında hiç glüten olmamasına rağmen son derece yüksek su tutma kapasitesi vardır. Bu durum ona ekmek yapımında bir kabarma imkanı da vermektedir.
Karabuğday unu nasıl üretilir?
Karabuğdayın öğütülmesi ile unu elde edilir. Glutensiz beslenenler için vazgeçilmez bir besin olan karabuğday unu, glüten hassasiyeti olanlar için inanılmaz lezzetler sunmaktadır.  Besin değeri yüksektir , vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.  Dünya genelinde kullanımı çok yaygın olan karabuğdayın ülkemizde de son zamanlarda kullanımı artmıştır. 
İngro Çiğ Karabuğday’ın özellikleri nedir? 
Yeşil renkte olan ürünümüz hiçbir ısıl işlem görmemiştir. Ekmek yapımında ekşimayalı olarak tam kabarma sağlayabileceğiniz doğru üründür.  Ürünümüz kavrulmamıştır.
Karabuğday  (Greçka)   bileşiminde yüksek düzeyde protein, diyet lif, vitamin, temel çoklu doymamış yağ asitleri, rutin ve quercetin gibi antioksidanları içerir. Besin kalitesinin yüksek olması nedeniyle önemli bir gıda ham bileşeni olan karabuğday, fonksiyonel gıda endüstrisi için çok önemli bir potansiyele sahiptir.
Diğer bitkisel ürünlere göre protein değeri oldukça yüksektir. Bol lifli, glütensiz ve yağsız bir bitkidir. Protein ve lif bakımından zengin olan greçka aynı zamanda B vitamini, magnezyum, kalsiyum bakımından da zengindir. Kimi insanlar onu bilmeden geçen zamana yazık diye tanımlamışlardır.
Yetiştirilmesi ve özellikleri nelerdir ?
Deniz seviyesinden 400 metreye kadar olan yerlerde yetişmeye uygundur. Serin ve kurak iklimi sever. 
Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu (greçka unu) ile Neler Yapılır?
Glutensiz Çiğ karabuğday unu (greçka unu)  diğer unlarla yapılan bütün tariflere eklenebilir.
Çorbaya lezzet ve kıvam vermek için uygun bir undur.
Glutensiz yapmak isterseniz; kek harcına katabilir.
Sıcak bir ekmek için karabuğday ununu tercih edebilir.
Karabuğday unuyla kurabiye yapabilir.
Erişte ve makarnalar da hazırlanabilir.
Mantı yapılabilir.
Tarhana çorbası yapılabilir.
Cevizli sucuk yapılabilir. Biz İngro olarak üretiyoruz :)
0 notes
glutensiz-urunler · 2 years
Text
Badem Unu (yerli) Glutensiz
 Glutensiz Badem Unu (yerli) Glutensiz Badem ununu online sanal market mağazamız ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Glutensiz Badem Unu Zarlı Nedir ?
Badem unu bademin ince şekilde öğütülmüş halidir. Hamur işlerinde beyaz un yerine kullanılabilir ayrıca tereyağına benzeyen bir aroması olduğundan buğday unu ile karıştırılarak zengin tatlar elde edilebilir.
Glutensiz Badem Unu Zarlı Nasıl Yapılır ?
Birinci kalite yerli çiğ bademlerin kahverengi zarı ile birlikte öğütülmesiyle elde edilir. Çapraz bulaşma riskini önlemek için sadece glütensiz ürünlerinin işlendiği İngro değirmeninde öğütülür.
Glutensiz Badem Unu Zarlı Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Badem zengin bir vitamin, mineral ve yağ asidi kaynağıdır.
Yaklaşık yüzde 22 oranında protein içerir. Bu değerli içeriği onu farklı beslenme disiplinleri için kullanılabilen uygun doğal bir ürün haline getirir.
İçerdiği E vitamini sayesinde cildin korunmasında ve damar sertleşmesi probleminin de önüne geçilmesine yardımcı olur.
E vitaminin antioksidan içeriği, birçok rahatsızlığın oluşmasına da engel oluyor. Sadece damar değil zengin kalsiyum yapısı ile kemik sağlığını da koruyor.
Badem unu az karbonhidrat, zengin yağ ve lif yapısı sayesinde kan şekerini dengede tutarken sindirim sisteminin düzgün çalışmasına da katkı sağlıyor.
Glutensiz Badem Unu Zarlıyı Kimler Kullanabilir?
Kilosuna dikkat edenler
Kilo vermek isteyenler
Veganlar
Vejetaryenler
Ketojenik diyet yapanlar
Çölyak hastaları
Glutensiz Badem Unu Zarlı Kullanım Alanları:
Gayet besleyici, lezzetli ve doyurucu olan ekmeğini yapabilirsiniz.
Tatlı yapımında kullanabilirsiniz.
Bebek maması yapımında kullanabilirsiniz.
Ketojenik diyetler için farklı tariflerde badem unu içerikli ürünler tüketebilirsiniz
Kek, pasta, bisküvi ve kurabiye yapımında kullanabilirsiniz.
Glutensiz Badem Unu Zarlı Saklama Koşulları:
Kuru ve ışık görmeyen ortamlarda muhafaza ediniz. Mümkünse buzdolabında saklamanız daha faydalı olacaktır.
Glutensiz Badem Unlu Kurabiye (Kavala Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı un (300 gr.)
2 su bardağı badem tozu (180 gr.)
1 su bardağı pudra şekeri (115 gr.)
130 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yumurta + 2 yumurta akı (Yumurta akı hamurun toparlanmaması halinde kullanılıyor)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için yarım su bardağı pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
1.  Unu ve badem tozunu, teflon geniş bir tava ya da tencereye alın un kokusu çıkıp rengi hafif koyulaşıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. (Yaklaşık olarak 10-12 dakika.)
2.  Unlu karışımın soğuması için başka bir kaba aktarın oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
3.  1 su bardağı pudra şekerini, tereyağı, vanilya, yumurta ve kabartma tozunu mikser ile 2 dakika kadar çırpın.
4.  Homojen bir kıvam alan karışıma oda ısısına gelen un ve badem tozlu karışımını ilave edin 1-2 dakika yoğurduktan sonra mutfak tezgahına alın malzeme toparlanana kadar yoğurun.
5.  Badem tozunun yağ oranına, tereyağının ısısına ve yumurtanın büyüklüğüne göre hamurun kıvamı değişebiliyor. Eğer zor toparlanıyorsa içine 1-2 yumurta akı ilave edin, yumuşaksa az un ilave ederek toparlayın.
6.  Toparlanan hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımı ile 1 santim kalınlığında açın.
7.  Yarım ay şeklinde kalıp ile kesin. (Bunun için çember bir kalıp yeterli)
8.  Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirin. (15. dk. dan sonra kontrol ederek)
9.  Fırından çıktıktan 5 dakika sonra kurabiyelerin üzerine kalan pudra şekerini her tarafını kaplayacak şekilde serpin.
0 notes
glutensiz-urunler · 2 years
Text
Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu
 Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu ( Greçka Unu ) 
Glutensiz çiğ karabuğday unu ( Greçka unu ) online sanal market mağazamız İngro üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Son zamanların en popüler ürünlerinden çiğ karabuğdayı nam-ı diğer Greçka'yı ya da Grechka'yı ya da Buckweat'i doğru bilgilerle tanıyalım mı?
Birçok platformda dile getirdik, anlattık ve tarif ettik. Karabuğdayı adeta Türkiye'ye tanıttık! Binlerce müşterimize ekmeği nasıl yapılır tarif ettik, kimisi evinde kimisi işyerinde hatta kimisi teknesinde yaptığı ekmeklerini bizimle paylaştı! Videolar ilettiler, paylaştılar ve ürettiği ekmekleri sevenleriyle ve müşterileriyle buluşturdular... İdeal ekşi mayalı bir çiğ karabuğday yani kavrulmamış karabuğday ekmeği yapma arzusuyla tutuşan siz değerli müşterilerimize 6 yıldır devam eden ekmek tecrübelerimizi aktardık!
Çiğ Karabuğday ekmeği yapanların sorularını bolca ama gerçekten bolca :) işittik! Gecenin on ikisi, biri demedik tarif ettik, püf noktalarını anlattık... Amaaa İnanın değdi! İnanılmaz güzel ekmekler yaptınız ve bunun mutluluğunu sürekli bizimle paylaştınız. Bizi motive eden ve yaptığımız işin doğru olduğunu gösteren en güzel ispat, bu geri dönüşlerdir.
İşte Bolca Gelen Sorular ve Cevapları
Hamura ne kadar su katmalıyım?
500g Çiğ karabuğday ununa ( greçka unu) yaklaşık 700g su katmanızı öneriyoruz.
Çiğ Karabuğday nasıl anlaşılır?
Çiğ karabuğdayın rengi açık yeşil yada krem renkli olmalıdır. Açık kahve ve koyu kahverengi tonları olanlar kavrulmuştur. 
Karabuğday neden kavrulur ya da pişirilir?
Karabuğday kabuğunun kolay soyulabilmesi için ısıl işlemden geçer, bu ısıl işlem buharla yada fırınlama şeklinde olabilmektedir. Isıl işlemle birlikte kuruyemişlerdeki gibi aynı mantıkla kabuk kısım kolayca soyulur. Isıl işlem gören her gıdanın rengi koyulaşır. Kavrulmuş karabuğday bu nedenle kahverengiye döner.
Çiğ Karabuğday yani Greçka ile kavrulmuşunun arasındaki fark nedir?
En belirgin fark renkleridir. Çiğ olan yeşil, krem tonlarında olur. Kavrulmuş olan kahverengi tonlarında olur.
Çiğ olan fermente edilebilir ve hamuru kabarır, şekil alır, ekmek ve unlu mamul yapımına uygundur. Kavrulmuş olan ısıl işlem nedeniyle fermente olsa da kabarma yeteneğini ve şekil verme özelliğini kaybeder.
Kavurma işlemi her gıda da olduğu gibi karabuğdayda da kendine has baskın bir kokunun oluşmasına neden olur.
Çiğ olanla her türlü unlu mamulleri üretebilirsiniz. Kavrulmuş olanla diğer unlarla karışım yaparak unlu mamuller yapabilirsiniz.
Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu (greçka unu) Nerede Satılır?
Çiğ karabuğday ununu (greçka unu) İngro online sanal markette 7/24 satın alabilirsiniz.
Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu (greçka unu) Nasıl Tüketilir?
Çiğ karabuğday genellikle karabuğday ekmeği yaparak tüketilmektedir. Organik Çiğ Karabuğday Unu (greçka unu) ile çok lezzetli ekmekler üretilmektedir.
Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu (Greçka Unu) Fiyatı Nedir?Çiğ Karabuğday İngro tarafından taze un haline getirilerek liste fiyatları belirlenmektedir.
Çiğ Karabuğday Unu (Greçka Unu) Glüten İçerir mi?Çiğ karabuğday Unu (greçka unu) glüten içermez. Ürünümüz glütensizdir.
Greçka nedir? Greçka unu nerede satılır?Greçka unu çiğ karabuğdayın öğütülmesiyle elde edilir ve glüten içermeyen bir gıda ürünüdür. İngro sanal market mağazamızda satılmaktadır.
Kavrulmuş karabuğdaydan ekmek olur mu?
Kavrulmuş karabuğdayla direkt ekmek yaparsanız ekmek kabarmaz ve sert bir dokusu olur. Yine de yapmak isterseniz farklı unlarla karışım yaparak (%5-10 oranında) ekmek yapmanızı tavsiye ederiz.
Karabuğdaydan mantı yapmak istiyorum yapabilir miyim?
Çiğ karabuğday unuyla (greçka Unu) mantı da dahil olmak üzere her çeşit unlu mamul üretebilirsiniz. 
Hamur kabarmadı neden acaba?
Hamura 1 e 1,4 oranında su koyduğunuzda emin olun. Ayrıca 28-30 derece sıcaklıkta 10-16 saatte ancak mayalanacağını unutmayın.
Hamurun yüzeyinde kırmızı bir tabaka oluştu bu zararlı mı?
Ekşi maya metoduyla üretilen hamur içerisindeki mikroflora gelişir ve çoğalır. Çoğaldıkça özellikle oksijenle temas eden yüzeyler de kırmızı, yeşil, gri vb. koyu renkler oluştururlar. Bu normal bir süreçtir. 
Hamur çok kötü kokuyor bu normal mi?
Ekşi maya adından da anlaşılacağı üzere esasen bir bozulmadır. Hamur içerisindeki mikroorganizmalar gelişerek hamurun yapısını değiştirirler, bozarlar ve sindirirler. Bu da bir koku oluşmasına neden olur. Oluşan koku çok ileri düzeyde ise hamur fazla mayalanmış, fazla sıcaklığa maruz kalmış vb olabilir. Çok ağır baskın bir koku olmadığı sürece oluşan koku normaldir.
Ekşi mayadan ne kadar eklemeliyim?
İngro olarak bir hamurun tamamını ekşi hamur yapmayı öneriyoruz. Kalan miktarı +4 derecede dolaba koyarak bir sonraki yeni hamur yapacağınız una karıştırıp kullanabilirsiniz.
Ekmeğimin içi neden ıslak kaldı?
Çiğ karabuğday unu (greçka unu) su tutma kapasitesi oldukça yüksek bir undur. 220-250 derecelerde 45-55 dakika arası bir pişirme işlemine ihtiyaç vardır. Hamurdaki su oranı, kalıbı fırının hangi bölmesine koyduğunuz, fırının teknik özellikleri, kalıbın teknik özellikleri vb birçok unsur ekmeğin pişmesini değiştirecektir. Bu nedenle belli bir oranda iç noktalar ıslak kalabilir.
Hamuru koyduğum kalıp nasıl olmalı?  
Hamurun miktarına, fırının özelliklerine de bağlı olmak şartıyla ideal pişme ve kabarma için baton kek kalıbına benzer kalıpları tavsiye ediyoruz.
Hamuru kaç derecede pişirmeliyim?
Çiğ karabuğday hamurunu 200-250 derece arasında pişirilmesi tavsiye edilir.
Kaç dakika pişirmeliyim?
45-60 dakika arası kalıba, fırın ısısına ve teknik özelliklerine bağlı olarak değişir. 
Ekşi mayayı nasıl yapacağım?
500 g İngro çiğ karabuğday ununa (greçka unu) 700g su koyup karıştırın bu karışımı oda sıcaklığında üstünü bir bezle kapatarak 8-16 saat arasında hamur yaklaşık iki kat kabarana kadar bekletin. Ekşi maya hamurunun hazır.
Ekşi maya hamura ne kadar un ve  su katmalıyım?
Su sadece un ile ilk karışım yapılırken 500 g çiğ karabuğday ununa (greçka unu) 700 g su şeklinde katılır.
ve burada yer veremediğimiz yüzlerce soruyu bize ulaşarak sorabilirsiniz.
Karabuğday yani Greçka bir buğday çeşidi midir?
Çoğu zaman buğdayla karıştırılan bu üçgen bir piramit yeşilimsi ve krem rengi arası renge sahip mucizevi minik tohumların adına Greçka, Grechka ve Karabuğday denilmektedir. Tamamen alışılmışın dışında birçok özelliği ile dikkatleri üzerine çeken Karabuğday yani Greçka çok ilginç özelliklere sahip bir tohumdur. Kuzukulağıgiller ailesinden, beyaz çiçekli, siyah tohumlu, glutensiz bir bitkidir. Greçka(Kreçka), Grechka, Greçga Arap darısı veya kış bitkisi olarak da bilinir. Adı her ne kadar buğday olsa da buğday ile uzaktan yakından alakası yoktur.
Karabuğday başka ne amaçla kullanılır? 
Örneğin karabuğday çiçekleri arıcılıkta büyük öneme sahiptir. Çünkü bal verimi artarken yapısı ve tadıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. Yine yapısında hiç glüten olmamasına rağmen son derece yüksek su tutma kapasitesi vardır. Bu durum ona ekmek yapımında bir kabarma imkanı da vermektedir.
Karabuğday unu nasıl üretilir?
Karabuğdayın öğütülmesi ile unu elde edilir. Glutensiz beslenenler için vazgeçilmez bir besin olan karabuğday unu, glüten hassasiyeti olanlar için inanılmaz lezzetler sunmaktadır.  Besin değeri yüksektir , vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.  Dünya genelinde kullanımı çok yaygın olan karabuğdayın ülkemizde de son zamanlarda kullanımı artmıştır. 
İngro Çiğ Karabuğday’ın özellikleri nedir? 
Yeşil renkte olan ürünümüz hiçbir ısıl işlem görmemiştir. Ekmek yapımında ekşimayalı olarak tam kabarma sağlayabileceğiniz doğru üründür.  Ürünümüz kavrulmamıştır.
Karabuğday  (Greçka)   bileşiminde yüksek düzeyde protein, diyet lif, vitamin, temel çoklu doymamış yağ asitleri, rutin ve quercetin gibi antioksidanları içerir. Besin kalitesinin yüksek olması nedeniyle önemli bir gıda ham bileşeni olan karabuğday, fonksiyonel gıda endüstrisi için çok önemli bir potansiyele sahiptir.
Diğer bitkisel ürünlere göre protein değeri oldukça yüksektir. Bol lifli, glütensiz ve yağsız bir bitkidir. Protein ve lif bakımından zengin olan greçka aynı zamanda B vitamini, magnezyum, kalsiyum bakımından da zengindir. Kimi insanlar onu bilmeden geçen zamana yazık diye tanımlamışlardır.
Yetiştirilmesi ve özellikleri nelerdir ?
Deniz seviyesinden 400 metreye kadar olan yerlerde yetişmeye uygundur. Serin ve kurak iklimi sever. 
Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu (greçka unu) ile Neler Yapılır?
Glutensiz Çiğ karabuğday unu (greçka unu)  diğer unlarla yapılan bütün tariflere eklenebilir.
Çorbaya lezzet ve kıvam vermek için uygun bir undur.
Glutensiz yapmak isterseniz; kek harcına katabilir.
Sıcak bir ekmek için karabuğday ununu tercih edebilir.
Karabuğday unuyla kurabiye yapabilir.
Erişte ve makarnalar da hazırlanabilir.
Mantı yapılabilir.
Tarhana çorbası yapılabilir.
Cevizli sucuk yapılabilir. Biz İngro olarak üretiyoruz :)
Raf ömrü ne kadardır ?
Raf ömrü 1 yıldır.
Nasıl ambalajlarda bulunur?
1000 g a kadar Opp Doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır.
5 ile 25 kg arası paketler Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır.
Sevkiyat işlemi nasıl gerçekleştirilir?
Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapılmaktadır. Tonajlı alımlar ambar, lojistik firmaları ve anlaşmalı nakliyeciler ile gerçekleştirilmektedir.
Besin özellikleri nelerdir?
Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için
Enerji 
377
kcal
Yağ
2,7
g
Doymuş Yağ
0,4
g
Karbonhidrat
70,6
g
Şekerler
0,8
g
Protein
12,7
g
Tuz
0
g
Lif
10
g
Karabuğday ekmeği nasıl yapılır?
Malzemeler:
Yarım kilo glutensiz çiğ karabuğday unu (greçka unu)
üç su bardağı ılık su
İki çorba kaşığı zeytinyağı
İki tatlı kaşığı toz maya
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı sirke
İki yumurta
Herhangi bir kapta ılık su ve toz maya çırpılır. 10 dakika bekletilir. 
Ayrı bir kapta yumurta ve zeytinyağını çırpılır 
Geniş bir kaba glutensiz çiğ karabuğday unu (greçka unu) konur ve ortasına bir havuz açılır.
İçine yumurtalı karışımı , mayalı karışımı, sirke ve tuz eklenir. Bir kaşık yardımı ile iyice karıştırılır.
Ekmek kalıbı pişirme kağıdı ile kaplanır. Hamur içine dökülür. Kapalı fırın içinde 1 saat mayalandırılır. 
200 derece fırında 45 dakika pişirilir.
Ekşimayalı Glutensiz Çiğ Karabuğday Ekmeği Nasıl Yapılır?
500g İngro Çiğ Karabuğday ununa (greçka unu) 700 g su dökülür ve karıştırılır. oluşan karışım 8-16 saat oda sıcaklığında iki kat kabarana kadar bir bezle üzeri örtülerek bekletilir. Kabaran hamura tercihe göre tuz, şeker, vb çeşniler koyulur. karıştırılır.
Oluşan karışım baton kek kalıbında 250 derece ve 55 dakika fırının orta rafında pişirilir. soğuyana kadar dinlendirilir. 
1 note · View note