Tumgik
daneshnameh · 3 months
Text
معرفی چهارچوب فلزی فرانسوی و کاربردهای آن
در صنعت ساختمان سازی همواره از تجهیزات و لوازم بسیاری استفاده می‌شود. همان طور که انتظار می‌رود، هر کدام از این تجهیزات به بخش منحصر به خود اختصاص دارند. به عنوان مثال، یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر ساختمان، بخش چهارچوب در و پنجره است. در این بخش از پروفیل‌های مخصوص به خود استفاده می‌شود که در بازار آهن آلات آن را با عنوان پروفیل درب و پنجره می‌شناسند. چهارچوب فلزی فرانسوی یکی از این انواع است که در ادامه قصد داریم به معرفی آن بپردازیم.
Tumblr media
معرفی چهارچوب
در حقیقت به محلی که در آن، درها متصل می‌شوند، چهارچوب گفته می‌شود که محور اصلی اتصال در ساختمان به حساب می‌آیند. در سال‌های اخیر، چهارچوب‌های چوبی جایگاه خود را به چهارچوب فلزی و آهنی داده‌اند؛ چراکه مقاومت چهارچوب فلزی در مقایسه با نوع چوبی، بسیار بیش‌تر است. چهارچوب در بازار آهن آلات دارای انواع چهارچوب فلزی ساده، چهارچوب رومی، چهارچوب مکزیکی و چهارچوب فرانسوی است که در مطلب پیش رو، قصد معرفی و بررسی نوع فرانسوی آن را داریم.
چهارچوب فلزی فرانسوی چیست؟
چهارچوب فلزی فرانسوی یکی از انواع چهارچوب‌های فلزی است که به کمک فرآیند رول فرمینگ ساخته می‌شود و جزو پروفیل‌های باز به شمار می‌آید. این پروفیل نسبت به دیگر انواع چهارچوب، در قسمت درب و پنجره ساختمان کاربرد بیش‌تری را به خود اختصاص داده است.
چهارچوب فلزی فرانسوی چه کاربردی دارد؟
از چهارچوب فلزی فرانسوی برای ساخت چهارچوب در خانه، اتاق، پنجره و دیگر مکان‌های مشابه استفاده می‌نمایند.
چهارچوب فلزی فرانسوی در چه ابعادی ساخته می‌شود؟
معمولا چهارچوب فلزی فرانسوی با ابعاد استاندارد 20 تا 25 میلی‌متر ساخته می‌شود که وزن درب چوبی و نوع لولای آن، تاثیر قابل توجهی در انتخاب چهارچوب فلزی می‌گذارد. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که اندازه و ابعاد استاندارد چهارچوب فلزی فرانسوی برای اتاق خواب به طور معمول، سایز 85 تا 95 سانتی‌متر و برای سرویس از اندازه 70 تا 80 سانتی‌متر می‌باشد.
جمع بندی
چهارچوب فلزی فرانسوی پرکاربردترین نوع چهارچوب فلزی به شمار می‌آید که عمده کاربرد آن در ساخت چهارچوب در و اتاق و ساخت قاب پنجره است. این پروفیل در دسته پروفیل‌های باز قرار می‌گیرد و به کمک فرآیندهای نوردکاری رول فرمینگ ساخته می‌شود.
0 notes
daneshnameh · 4 months
Text
لوله فولادی چیست + انواع و کاربرد لوله در صنعت
صنعت پتروشیمی در ایران به علت تعدد وجود منابع نفت و گاز، رونق و اهمیت بسیار بالایی دارا است. به همین ترتیب، لوازم مورد استفاده در این صنعت نیز دارای اهمیت زیادی هستند. به عنوان مثال، لوله‌های فولادی به علت امکان جابجایی سیالات، در صنایع دارای محبوبیت قابل توجهی هستند. لوله فولادی خود انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی مشخصات هر کدام خواهیم پرداخت.
Tumblr media
لوله فولادی چیست؟
یکی از انواع پروفیل‌های مقطع بسته، لوله فولادی است. لوله فولادی شکلی استوانه‌ای دارد و سطح مقطع آن دایره‌ای می‌باشد. چنان‌چه لوله از ورق ساخته شود از نوع درزدار و در صورتی که از فرم‌دهی شمش فولادی تولید گردد، از نوع بدون درز خواهد بود. عمده کاربرد این مقطع، در حمل و نقل سیالات است.
دسته بندی انواع لوله فولادی
لوله فولادی از نظر جنسی که دارا هستند، دارای دسته بندی زیر می‌باشند:
لوله استیل- استیل ضدزنگ، استحکام قابل توجه در برابر زنگ زدگی و خوردگی، دارای ظاهر براق و درخشان
لوله گالوانیزه- دارای پوششی از فلز روی، مقاوم نسبت به خوردگی
لوله آهنی- مقاومت نسبت به ضربه و فشار، عدم مقاومت در برابر خوردگی
روش تولید لوله فولادی چیست؟
لوله چه به صورت درزدار و چه به صورت بدون درز ساخته شود، در ابتدا لازم است که متریال اولیه در کارخانه ریخته‌گری در کوره مخصوص قرار گیرند و ذوب شوند. پس از آن‌که این مواد به صورت بیلت و بلوم درآمدند، تحت نوردکاری قرار می‌گیرند تا شکل ورق را به خود گیرند. نهایتا برشکاری لوله فولادی در اندازه مشخص، انجام خواهد شد.
کاربرد لوله فولادی در صنعت
همان‌طور که پیش از این اشاره شد، عمده کاربرد لوله‌های فولادی در صنعت، حمل و نقل سیالات مختلف است. دیگر موارد استفاده آن به شرح زیر می‌باشد:
ساختمان سازی
پتروشیمی
ساخت لوازم نقلیه گوناگون
مورد استفاده برای ساخت ابزارهای پزشکی
جمع بندی
لوله فولادی، پروفیلی مقطع بسته بوده که شکل آن به صورت استوانه‌ای است و برای جابه‌جایی سیالات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. لوله فولادی در جنس‌های مختلفی همچون گالوانیزه، آهنی و استیل و به 2 شکل درزدار و بدون درز ساخته می‌شود.
0 notes
daneshnameh · 6 months
Text
توری مرغی چیست + انواع، کاربرد و مزایا
حتما تا به الان مرغ داری ها و زمین هایی که در آن ها از حیواناتی همچون مرغ و خروس نگهداری می‌شود را مشاهده کرده اید. بلااستثنا در اطراف چنین زمین‌هایی، حصارهایی از توری کشیده می‌شود که علاوه بر جلوگیری از خروج حیوانات سبب آن می‌شود که از ورود افراد یا موجودات بیگانه نیز خودداری گردد. در چنین مواردی از توری های مرغی استفاده می‌شود؛ چراکه همان طور که از نام آن برمی‌آید، چشمه آن‌ها متناسب با نگهداری از مرغ ها در نظر گرفته شده است. در ادامه مطلب به معرفی بیش تر این توری خواهیم پرداخت.
Tumblr media
توری مرغی چیست؟
توری مرغی یکی از انواع توری های فلزی است که دارای چشمه های شش ضلعی و اندازه 1 تا 2 اینچ است؛ چراکه لازم است متناسب با اندازه حیوانات نگهداری شده از آن ساخته شود. توری مرغی به دو روش اصلی دستی یا خودکار ساخته می‌شوند.
انواع توری مرغی کدام است؟
توری های مرغی در 2 نوع ساده و فرنگی ساخته می‌شوند که نوع توری برخلاف نوع ساده از مفتول گالوانیزه گرم تولید می‌شود و نسبت به رطوبت و زنگ زدگی مقاوم می‌باشد. این در حالی است که توری ساخته شده با مفتول گالوانیزه سرد، دارای مقاومت قابل توجهی نیست.
توری مرغی دارای چه مزایایی است؟
استفاده از توری مرغی در اماکن مختلف با مزایای زیر همراه است:
سبک وزن بودن
مقاوم نسبت به خوردگی و زنگ زدگی
دارای نصب آسان
برخورداری از صرفه اقتصادی
امکان جابه جایی آسان
توری مرغی در ساختمان سازی چه کاربردی دارد؟
از انواع توری مرغی در بخش های مختلف ساختمان همچون سقف سازه، گچ کاری ساختمان، ستون، زیرسازی کاشی و غیره استفاده می‌کنند.
جمع بندی
توری مرغی یکی از انواع توری های فلزی است که دارای چشمه های شش ضلعی بوده و عمده کاربرد آن نگهداری از حیواناتی همچون مرغ و خروس است. این توری دارای 2 نوع ساده و فرنگی می باشد و از مزایایی همچون وزن پایین، صرفه اقتصادی، نصب آسان و غیره برخوردار است.
0 notes
daneshnameh · 6 months
Text
سوله خرپایی چیست + انواع و کاربردهای سوله خرپا
یکی از سازه‌های کاربردی در صنایع مختلف، سوله‌ها هستند. سوله‌ها فضاهای وسیعی را فراهم می‌آورند که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می‌باشد و در تعریف به سازه‌ای گفته می‌شود که مسقف بوده و بدون ستون میانی ‌باشد. سوله در انواع مختلفی همچون خرپایی، یو بی ام و تیرورقی ساخته می‌شود که در مطلب پیش رو قصد داریم به معرفی سوله خرپایی بپردازیم.
Tumblr media
سوله خرپایی چیست؟
سوله خرپایی یکی از انواع سوله‌های کاربردی در صنعت است و که سقف آن مثلثی شکل بوده و نیروی کششی و فشارهای وارده مختلف را تحمل می‌نمایند. سوله خرپایی با عنوان سوله سبک نیز شناخته می‌شود و در مقایسه با سوله‌های تیرورقی که قدیمی ��ستند، دارای مزایای بسیاری می‌باشد.
اجزای سوله خرپایی شامل چه مواردی می‌شود؟
سوله‌های خرپایی از اتصال اجزای مختلف به هم‌دیگر ساخته می‌شود که شامل قاب اصلی، وال پست، استرات، لاپه، سگراد، مهاربند سقف و مهاربند دیوار است.
انواع سوله خرپایی کدام است؟
انواع سوله‌های خرپایی شامل موارد زیر می‌شود:
خرپا با قوس‌های موازی
خرپا تک تیرک یا شاه تیر
خرپا هاو
خرپا چتری
خرپا سقف نور شمالی
خرپا پرات
خرپا دستک‌دار یا عصایی
خرپا قیچی
خرپا چهارگوش
 خرپا پاشنه بلند
کاربرد سوله خرپایی چیست؟
از انواع سوله‌های خرپایی به‌طور گسترده در ساخت نمایشگاه‌ها، سالن‌های ورزشی، استخر، انبار، گاوداری و غیره استفاده می‌نمایند.
مزایای سوله خرپایی
استفاده از سوله‌های خرپایی برای مصارف مختلف، با مزایای زیر همراه می‌باشد:
نصب آسان
عدم محدودیت ساخت دهانه
دارای صرفه اقتصادی
مقاومت نسبت به فشار جانبی وارده
کاهش لرزش و ناپایداری سازه
جمع بندی
سوله خرپایی یکی از انواع سوله‌های فولادی پرکاربرد است که سقف شیب‌دار و مثلثی شکل دارد و در ساخت سالن‌های نمایشگاه، ورزش، استخر و انبار مورد استفاده قرار می‌گیرد. سوله‌های خرپایی از مزایایی همچون مقاومت کششی بالا، صرفه اقتصادی، نصب آسان و غیره برخوردار می‌باشند.
0 notes
daneshnameh · 8 months
Text
پرمصرف ترین لوله ها در صنعت
لوله از مهمترین مصالح به کاررفته در پروژه های عمرانی مختلف است. این استوانه توخالی، برای انتقال انواع مختلفسیالات مورد استفاده قرار میگیرد. انواع و جنس های مختلف لوله در صنایع مختلف کاربرد دارد. در مقاله پیش رو با انواع پرمصرف و کاربردهای مختلف آن آَشنا خواهیم شد.
Tumblr media
پروفیل لوله چیست؟
لوله یکی از انواع پروفیل بسته با مقطع دایره ای است. شکل ظاهری لوله به مانند یک استوانه توخالی میباشد. لوله در دو نوع کلی درزدار و بدون درز (مانیسمان) تولید و عرضه میشود. در نوع درزدار، دو لبه ورقه های فولادی به یکدیگر جوش داده میشود ولی در لوله های بدون درز، از شمش های مخصوص استوانه ای استفاده میشود و درز و بریدگی در لوله وجود ندارد.
انواع پرمصرف لوله
در پروژه های تاسیساتی، لوله ها در دو نوع فلزی و غیرفلزی مورد استفاده قرار میگیرند. انواع پر مصرف در نوع فلزی شامل لوله های فولادی، لوله گالوانیزه، لوله چدنی و لوله استیل است. در نوع غیرفلزی که از انواع مختلف پلاستیک استفاده میشود، لوله PVC، لوله پلی پروپیلن، لوله CPVC، لوله پلی اتیلن و لوله چند لایه از انواع بسیار پرکاربرد هستند.
کاربرد لوله در صنعت
از کاربردهای متنوع انواع لوله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
صنعت عمران همچون ساخت پل و خرپا و همچنین تجهیز ایمنی راهها و پروژه های ساختمانی
انتقال نفت و مواد گازی در صنایع پتروشیمی
انتقال آب، مواد شیمیایی و پسماندهای شهری و کارخانه ها
استخراج مواد معدنی
راکتورهای هسته ای
جمع بندی
لوله ها از مصالح اصلی بکار رفته در تمامی پروژه های عمرانی و صنایع مختلف است. به تناسب کاربرد در نظر گرفته شده برای آن، نوع و جنس لوله انتخابی نیز متفاوت خواهد بود. لوله فولادی، استیل، چدن و گالوانیزه از جمله لوله های فلزی پرمصرف و لوله چند لایه، پی وی سی، سی پی وی سی، پلی اتیلن، پلی پروپیلن از انواع پر کاربرد لوله های غیر فلزی محسوب میشوند.
0 notes
daneshnameh · 8 months
Text
سندبلاست چیست + روش انجام و کاربردها
تمیزکاری قطعات سطوح مختلف به ویژه قطعات فولادی، دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشد. این فرآیند علاوه بر تمیز نمودن سطوح، سبب جلوگیری از خوردگی نیز می‌شوند. شات بلاست یکی از روش‌های تمیزکاری سطوح فلزی می‌باشد. در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی دقیق این فرآیند بپردازیم.
Tumblr media
سندبلاست چیست؟
سندبلاست یا ساب‌پاشی به انگلیسی Sand Blast نام دارد و یکی از روش‌های صیقل دادن سطوح است. ساب پاشی در لغت به‌معنای شن‌پاشی می‌باشد. نام‌گذاری این فرآیند به علت پاشش دانه‌های شن مانند با سرعت بالا به سطح قطعه است که با هدف تمیزکاری انجام می‌گیرد.
نحوه انجام فرآیند سندبلاست
برای سندبلاست نیاز به یک دستگاه کمپرسور هوا برای تولید هوای فشرده برای پاشیدن مواد ساینده می‎باشد. در این فرآیند، هوای فشرده اهمیت زیادی دارد؛ به‌ طوری‌که این فرآیند از لحاظ کیفی و کمی، ارتباط مستقیمی با فشار هوایی دارد که کمپرسور هوا تولید می‌‌کند.
فشار هوای مطلوب برای اجرای عملیات سند بلاست ۷ بار یا 105psi   است. فشار هوای تولید شده به وسیله کمپرسور هوا، از طریق اتصالات بخش زیرین دیگ سندبلاست با سرعتی زیاد و به صورت مستقیم به سمت شلنگ سندبلاست هدایت می‌شود. این انتقال سبب ایجاد خلا در بخش زیرین دیگ سندبلاست می‌شود. مواد ساینده مکش می‌شوند و مخلوط هوا و ماسه با فشار و سرعتی بیش از ۸۰۰ کیلومتر در ساعت به سمت سطوح قطعه پرتاب می‌شوند.
کاربرد فرآیند سندبلاست چیست؟
به‌طور کلی فرآیند سندبلاست با اهداف زیر بر روی قطعه انجام می‌شود:
رفع تنش پسماند سطحی در قطعات بزرگ
پرداخت سطحی انواع ورق با سرعت و دقت بالا
تمیزکاری سطوح سنگی، چوبی، بتنی و غیره
پاک‌سازی زاویه‌ها و گوشه و کنار سطوح از هرگونه آلودگی
0 notes
daneshnameh · 9 months
Text
پالت فلزی چیست + کاربرد و 5 مزیت
یکی از لوازمی که امروزه به کمک بسیاری از صنایع آمده است و کار را برای آنان تسهیل نموده است، پالت فلزی می‌باشد. این محصول جابه‌جایی اجسام سنگین را آسان می‌کند و منجر به بهینه‌سازی فضا می‌گردد. پالت فلزی در انواع مختلفی به تولید می‌رسد که هر کدام کاربرد و مصارف منحصر به خود را دارا است.
Tumblr media
پالت فلزی چیست؟
پالت، محصولی از جنس فلز، آلومینیوم، فولاد ضدزنگ و یا کربنی است که برای جابجایی مواد سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد و حمل با لیفتراک را آسان می‌سازد. فولاد کربنی ارزان‌ترین نوع است و دوامی عالی دارد. اگرچه از قیمت بیش‌تری نسبت به چوب و پلاستیک برخوردار می‌باشد.
انواع پالت فلزی کدام است؟
انواع پالت شامل موارد زیر می‌شود:
پالت تخت فلزی
پالت تخت فلزی، کاربردهای مخصوص به خود را داشته و خود در 2 نوع پالت تخت یک‌رو و دورو تولید می‌شود. این پالت از قوطی 40 در 100 که پایه پالت را تشکیل می‌دهد و از ورق خم‌کاری شده یک لبه یا دو لبه و با توجه به عمق و طول طبقات قفسه‌بندی و تحمل بار، طراحی و تولید می‌شود.
پالت باکس فلزی
باکس پا��ت یا پالت دیواره‌دار، به علت قابلیت چیدمان بر روی هم‌دیگر، در فضای اشغال شده صرفه‌جویی می‌کند و جایگزین مناسبی برای انبارهایی است که احتیاجی به قفسه‌بندی نداشته و قابل حمل بودن چیدمان برای آن‌ها حائز اهمیت است و به روند تخلیه سرعت می‌بخشد. باکس پالت خود در 3 نوع دیواره نرده، دیواره توری و تاشو تولید و عرضه می‌گردد.
کاربرد پالت فلزی چیست؟
از انواع پالت فلزی در موادر زیر استفاده می‌شود:
امکان حمل و نقل اجسام فاقد برخورداری از شکل هندسی منظم
بهینه‌سازی فضای انبار
چیدمان کالاهای مختلف در سیستم‌های قفسه‌بندی انبار و کمک به حفظ نظم فضا
مزایای استفاده از پالت فلزی چیست؟
استفاده از پالت فلزی با مزایایی همراه است که شامل موارد زیر می‌شود:
استحکام بالا
قابلیت بازیافت
عدم امکان آتش‌سوزی
قابل شست‌وشو بودن
نگهداری آسان
عوامل موثر بر قیمت پالت فلزی
موارد مختلفی همچون قیمت مواد اولیه، نوع و جنس، نرخ تورم، میزان عرضه و تقاضا، واسطه در خرید و غیره بر قیمت پالت فلزی اثرگذارند.
جمع بندی
پالت فلزی محصولی است که به حمل و نقل و جابه‌جایی اجسام بزرگ و سنگین کمک بسیاری می‌کند و در 2 نوع تخت و دیواره‌دار به تولید می‌رسد. پالت فلزی مقاومت بالایی دارد و قابل بازیافت است. به همین علت میان مصرف کنندگان از محبوبیت زیادی برخوردار می‌باشد.
0 notes
daneshnameh · 10 months
Text
آهن قراضه چیست + انواع و موارد استفاده آن
امروزه آهن‌الات و مقاطع فولادی، حرف اول را در تامین مواد اولیه اکثر صنایع می‌زنند. از آهن‌آلات هنگامی که طی پروسه تولید دچار مشکل شود نیز، استفاده می‌کنند که تحت عنوان آهن قراضه عرضه می‌گردد. در ادامه این محصول را بیش‌تر معرفی خواهیم کرد.
Tumblr media
آهن قراضه چیست؟
هنگامی که آهن آلات در پروسه تولید یا استفاده، دچار آسیب یا مشکل شوند، آهن قراضه حاصل می‌شود. در حقیقت به ضایعات جمع‌آوری شده از آهن، قراضه آهن گفته می‌شود. از آن‌جایی که می‌توان آهن‌آلات را طی ذوب کردن به چرخه استفاده برگرداند، آهن قراضه‌ها محصولاتی به صرفه محسوب می‌شوند.
انواع آهن قراضه کدام است؟
طی دسته‌بندی، انواع آهن‌های قراضه از لحاظ متریال تشکیل دهنده، شامل موارد زیر می‌شود:
آهن قراضه ویژه
قراضه ویژه از تخریب سازه‌های ساختمانی حاصل می‌شود و شامل میلگرد و انواع پروفیل‌ها می‌باشد.
آهن قراضه سوپر ویژه
قراضه سوپر ویژه شامل مقاطعی همچون تیرآهن، نبشی، خرده میلگرد، ناودانی و غیره می‌شود و نسبت به سایر درجه‌ها، از ارزش بالاتری برخوردار است.
قراضه درجه 1
این قراضه‌ها متشکل از 97 درصد آهن هستند و شامل انواع پروفیل‌ها، قطعات آهنی سبک و سنگین و غیره می‌شوند.
قراضه درجه 2
در این آهن قراضه‌ها میزان خلوص آهن پایین‌تر و حدود 94 درصد است و شامل انواع توری، بدنه دوچرخه و موتور، ضایعات درب و پنجره آهنی و غیره می‌شود.
قراضه درجه 3
در قراضه درجه 3 میزان آهن حداقل 92 درصد است. مابقی آن شامل عناصری همچون فسفر، مس، نیکل، روی و غیره می‌شود. منبع اگزوز ماشین، ورق گالوانیزه رنگ خورده و غیره شامل انواع قراضه درجه 3 می‌شوند.
قراضه با درجه آلیاژی
این قراضه‌ها مقاومت و سختی بالایی دارند و انعطاف پذیری در آن‌ها پایین است. تسمه فنر، سیم بکسل خرد شده، فنرهای برش خورده و غیره در این دسته جای دارند.
قراضه روغنی
ضخامت در این قراضه‌ها پایین و کم‌تر از 1 میلی‌متر است. این قراضه در صنعت خودروسازی کاربرد بسیاری دارد و شامل محصولاتی همچون کانال کولر، لوله‌های آب و غیره می‌شود.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی و معرفی آهن قراضه و انواع آن پرداخته شد. آهن‌آلاتی که طی تولید یا مصرف دچار مشکل گردند، آهن قراضه را حاصل می‌شوند. آهن قراضه به علت قابلیت بازیافت، در صنایع از اهمیت بسیاری برخوردار است و از لحاظ درصد خلوص آهن و متریال تشکیل‌دهنده، تقسیم‌بندی می‌شود.
0 notes
daneshnameh · 11 months
Text
قوطی آهن چیست + انواع و 4 کاربرد آن
یکی از انواع مقاطع فولادی پرکاربرد در صنعت، قوطی پروفیل‌ها هستند. قوطی‌ها از انواع مقاطع بسته پروفیل به حساب می‌آیند و در انواع گوناگون تولید می‌شوند. کاربری قوطی‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است که در ادامه قصد داریم به بررسی آن بپردازیم.
قوطی آهن چیست؟
قوطی آهن پروفیلی بسته به شکل چهارگوش مربع یا مستطیلی شکل است که بسته به کاربرد در جنس‌های مختلف مانند آهن، استیل، آلومینیوم، فولاد و غیره به تولید می‌رسد.
انواع قوطی آهن کدام است؟
قوطی پروفیل از ورق فولادی تولید می‌شود که این ورق همواره ضخامتی ثابت ندارد. چنان‌چه ضخامت کم‌تر از 2 میلی‌متر باشد، قوطی سبک است و در صورتی‌که ضخامت ورق بیش از 2 میلی‌متر باشد، در دسته‌بندی سنگین قرار می‌گیرد.
قوطی ستونی چیست؟
پیش‌تر اشاره کردیم که قوطی پروفیل در 2 نوع سبک و سنگین به تولید می‌رسد. نوع سنگین قوطی خود شامل 2 مورد زیر می‌شود:
قوطی ستونی صنعتی
قوطی ستونی ساختمانی
ویژگی های قوطی آهنی چیست؟
قوطی سبک که با نام قوطی مبلی نیز شناخته می‌شود، از دقت ساخت و ظرافت بسیاری برخوردار می‌باشد. مقاومت آن چندان بالا نیست و به همین علت در مواردی که نیاز به استحکام بالایی وجود نداشته باشد، مورد استفاده قرار می‎گیرد.
در مقابل، قوطی‌های سنگین از پایداری پیچشی و خمشی قابل توجهی برخوردار هستند و استحکام بسیار بالایی دارا هستند.
کاربرد قوطی پروفیل چیست؟
از انواع قوطی آهن در صنایع زیر استفاده می‌شود:
ساختمان سازی
ساخت لوازم نقلیه
سوله سازی
صنعت لوازم خانگی
جمع بندی
قوطی آهن یکی از پروفیل‌های مقطع بسته است که در جنس‌های مختلف تولید می‌شود و از لحاظ وزن در 2 نوع سبک و سنگین وجود دارد. از انواع قوطی پروفیل در صنعت ساخت و ساز، خودروسازی، سوله سازی و غیره استفاده می‌شود.
Tumblr media
0 notes
daneshnameh · 1 year
Text
خوردگی در لوله فولادی + علل ایجاد آن
در هر صنعتی که استفاده از آهن آلات زیاد باشد، مشکلاتی همچون خوردگی و زنگ زدگی نیز مشاهده می‌گردد. این اتفاق مخصوصا در محصولاتی که در ارتباط با مایعات باشند، بسیار مشاهده می‌شود. به عنوان مثال خوردگی در لوله‌های فولادی، به علت انتقال گسترده سیالات، به میزان زیادی اتفاق می‌افتد. خوردگی در انواع مختلفی وجود دارد که تحت تاثیر عوامل مختلفی ممکن است روی دهد. در این مطلب قصد داریم به معرفی انواع خوردگی در لوله فولادی و علل ایجاد آن بپردازیم.
Tumblr media
خوردگی چیست و در چه سطحی از فلز اتفاق می‌افتد؟
خوردگی واکنشی شیمیایی یا الکتروشیمیایی است که طی آن فلز به اکسید یا هیدروکسید تبدیل می‌شود. این فرآیند منجر به تخریب بافت فلز می‌گردد. لوله مقطعی طویل، توخالی و بسته است. به همین علت خوردگی یا در سطح خارجی که در تماس با خاک و دیگر مواد است رخ می‌دهد و یا در سطح داخلی که در تماس با سیالات می‌باشد، اتفاق می‌افتد.
انواع خوردگی در لوله فولادی
انواع خوردگی که در لوله‌های فولادی قابل مشاهده می‌باشد، به شرح زیر است:
خوردگی میکروبی
خوردگی حفره‌ای
خوردگی شیاری
خوردگی گالوانیک
خوردگی یکنواخت
علل وقوع خوردگی در لوله فولادی چیست؟
خوردگی در این مقاطع به دلایل مختلفی همچون میزان رطوبت محیط، آلاینده‌های صنعتی، میکروارگانیسم‌ها، املاح و رطوبت موجود در خاک، اسیدی یا بازی بودن هوا و غیره رخ می‌دهد.
جمع بندی
در لوله‌های فولادی انواع مختلفی از خوردگی همچون میکروبی، یکنواخت، شیاری، گالوانیک و غیره مشاهده می‌شود. عوامل بسیاری همچون رطوبت محیط، اسیدیته، میکروارگانیسم‌ها، دودهای آلوده و غیره بر ایجاد انواع خوردگی در لوله فولادی اثرگذار هستند.
0 notes
daneshnameh · 1 year
Text
ورق اسیدشویی چیست + مزایا و کاربردهای آن
Tumblr media
ورق‌های فولادی یکی از محصولات کاربردی و مهم در صنایع امروزی به حساب می‌آیند و پایه تولید بسیاری از مقاطع و وسایل روزمره هستند. به علت تنوع گسترده در ورق‌ها، هر کدام کاربرد مختلفی را شامل می‌شوند. یکی از انواع ورق فولادی، ورق اسیدشویی است. این ورق با دارا بودن ویژگی‌های منحصر به فرد، جایگاه ویژه‌ای در صنعت پیدا کرده است. در این مقاله قصد داریم بیش از این، آن را معرفی نماییم.
ورق اسیدشویی چیست؟
ورق اسیدشویی که از انواع ورق‌های فولادی به حساب می‌آید، طی فرآیند نورد گرم و از ورق سیاه تولید می‌گردد. به عبارت دیگر پس از تولید ورق سیاه، بر سطح ورق ناخالصی، چربی و پوسته ایجاد می‌شود که طی فرآیند اسیدشویی و به کمک اسید کلریدریک این موارد برطرف می‌شوند. خروجی کار ورق اسیدشویی نام دارد که دارای سطحی صیقلی می‌باشد.
کاربردهای ورق اسیدشویی چیست؟
از ورق‌های اسیدشویی به عنوان پایه تولید مقاطع فولادی همچون پروفیل‌ها و غیره استفاده می‌گردد که این مقاطع تولید شده نیز در صنعت‌های زیر مورد استفاده قرار می‌گیرند:
ساخت لوازم نقلیه همچون خودرو و کشتی
تولید مخازن نفت و گاز
استفاده در صنعت ساختمان سازی
مزایای استفاده از ورق اسیدشویی شامل چه مواردی می‌شود؟
از ورق‌های اسیدشویی به علت برخورداری از مزایای زیر به‌طور گسترده در صنایع استفاده می‌شود:
یکدست و صیقلی شدن سطح ورق
قابل استفاده برای تولید انواع پروفیل
قابل استفاده در نورد سرد
پاکسازی سطح ورق از اکسید و ناخالصی
جمع بندی
ورق اسیدشویی یکی از انواع ورق‌های فولادی است که از اسیدشویی ورق سیاه با اسیدکلریدریک حاصل می‌گردد. این ورق سطحی صاف و صیقلی دارد و در صنایع مختلف همچون ساختمان سازی، خودروسازی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.
0 notes
daneshnameh · 1 year
Text
ورق فولادی چیست + انواع و کاربرد
یکی از محصولات کاربردی در صنعت، ورق‌های آهنی هستند که به صورت مسطح تولید و عرضه می‌شوند. ورق‌های فولادی گستره تنوع بالایی دارند که منجر به گستردگی کاربرد آن‌ها می‌شود. در ادامه به معرفی انواع و موارد استفاده آن خواهیم پرداخت.
Tumblr media
ورق فولادی چیست؟
ورق فولادی یا آهنی از انواع ورق فلزی است و در تعریف به مقطعی گفته می‌شود که ضخامت آن پایین و کاملا مسطح باشد.
ورق های آهنی چگونه به تولید می‌رسند؟
برای تولید ورق‌های آهنی از نورد سرد و گرم استفاده می‌شود. در این فرآیند ابتدا فولاد به صورت قالب‌های آماده تحت عنوان شمش فولادی درمی‌آید. پس از آن طی نوردکاری، به عرض آن‌ها اضافه شده و از ضخامت کم می‌شود.
انواع ورق فولادی شامل چه مواردی می‌شود؟
دسته‌بندی انواع ورق‌های آهنی به شرح زیر می‌باشد:
ورق سیاه
ورق روغنی
ورق آتشخوار
ورق اسیدشویی
ورق گالوانیزه
ورق رنگی
ورق استیل
کاربرد انواع ورق فولادی چیست؟
از انواع ورق‌های آهنی در صنایع زیر استفاده می‌شود:
پوشش انواع سقف
صنعت خودروسازی
ساخت لوازم آشپزخانه
کاربرد در صنعت پتروشیمی
ساختمان سازی و عمران
جمع بندی
در این مطلب به بررسی آن‌که ورق فولادی چیست و انواع آن کدام است، پرداختیم. ورق‌های فولادی یا آهنی شامل انواع روغنی، سیاه، گالوانیزه، رنگی، استیل و غیره می‌شوند. از انواع ورق فولادی در صنعت خودروسازی، ساخت و ساز و غیره استفاده می‌شود.
0 notes
daneshnameh · 1 year
Text
خرپا چیست + انواع و کاربردهای آن
یکی از سازه‌های کاربردی که خود در انواع مختلفی به تولید می‌رسد و در ساخت سازه‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد، خرپاها هستند. خرپا سازه‌ای فولادی است و از اتصال اجزای مختلف به یک‌دیگر تشکیل می‌شود. در ادامه مطلب به معرفی بیش‌تر آن خواهیم پرداخت.
Tumblr media
خرپا چیست؟
خرپا که به انگلیسی truss نامیده می‌شود، از اتصال اجزای مثلثی شکل به یک‌دیگر تولید می‌گردد که دارای محور اصلی می‌باشند. این اتصال برای ایجاد مقاومت در برابر بارهای خارجی استفاده می‌شود. از آن‌جایی که مثلث، از لحاظ هندسی پایداری زیادی دارد، اتصال خرپا به این نحو می‌باشد.
انواع خرپا کدام است؟
انواع خرپا از لحاظ شکل ظاهری به شرح زیر است:
خرپای فلزی
خرپای فلزی مسطح
خرپای فلزی فضایی
خرپای فلزی مرکب
خرپا چه کاربردی دارد؟
از خرپا به طور گسترده در ساخت سوله، پل‌های فلزی، برج‌ها و غیره استفاده می‌شود و در توزیع یکنواخت وزن، کنترل تنش و تراکم بدون ایجاد خمش و یا برش نقش مهمی را ایفا می‌کنند. به بیان دیگر از خرپا برای به حداقل رساندن وزن وارد شده بر اسکلت سازه استفاده می‌شود.
مزایای استفاده از خرپا چیست؟
استفاده از انواع خرپا با مزایایی همراه است که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت:
حمل و نقل آسان
دارای صرفه اقتصادی
مقاومت قابل توجه در برابر تنش‌های محیطی
نصب آسان
جمع بندی
خرپا سازه‌ای فلزی و مثلثی شکل است که از اتصال اجزای مختلف به یک‌دیگر تشکیل می‌شود و در کنترل وزن وارد شده به ساختمان، نقش مهمی را ایفا می‌کند. انواع خرپا شامل خرپای فلزی، خرپای فلزی مسطح، خرپای فلزی فضایی و خرپای فلزی مرکب می‌شود.
0 notes
daneshnameh · 1 year
Text
سپری چیست + انواع و کاربردهای پروفیل سپری
دنیای پروفیل‌های فولادی بسیار گسترده و متنوع است و انواع مختلفی را شامل می‌شود. به طور کلی پروفیل یا دارای مقطع باز و یا دارای مقطع بسته است. پروفیل سپری یکی از انواع پروفیل باز است و در صنعت‌های مختلفی همچون ساختمان سازی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به معرفی بیش‌تر آن خواهیم پرداخت.
Tumblr media
سپری چیست؟
سپری یکی از انواع پروفیل‌های باز است که شکل مقطع آن به صورت حرف T می‌باشد و متشکل از جان و بال بلند است. برای تولید این مقطع فولادی از دو روش پرسی و فابریک استفاده می‌شود.
انواع پروفیل سپری
 پروفیل سپری در جنس‌های مختلفی همچون آهنی، استیل، برنج، مس، فولاد، آلومینیوم و غیره به تولید می‌رسد. سپری‌های آلومینیومی بیشتر در روکش کاری، سقف کاذب، حمام و آشپزخانه استفاده می‌شوند و به علت استحکام خوب و نظافت آسان، در طراحی فروشگاه‌ها و به طور کلی معماری مدرن نیز کاربرد گسترده‌ای دارند. سپری‌های آهنی و فولادی در دو دسته فابریک و نوردی قرار می‌گیرند.
کاربرد پروفیل های سپری چیست؟
شماری از کاربردهای پروفیل تی شامل موارد زیر می‌شود:
استفاده شده در سقف کاذب
تولید درب و پنجره
صنعت سدسازی
ساختمان سازی
استفاده در ستون و خرپا
جمع بندی
پروفیل سپری که سطح مقطع آن به شکل حرف T انگلیسی است، از انواع باز پروفیل بوده و در جنس‌های مختلفی مانند آهن، استیل، آلومینیوم، آهن و غیره به تولید می‌رسد. از سپری در صنایع ساختمان سازی، ساخت ستون و خرپا، سدسازی و غیره استفاده می‌شود.
0 notes
daneshnameh · 1 year
Text
سوله چیست + انواع و کاربردهای آن
در دنیای صنعتی امروز که نیاز مبرم به فضاهای وسیع با قیمت مناسب احساس می‌شود، سوله‌های فولادی کاربرد و اهمیت بسیاری دارند. سوله‌ها انواع مختلفی را شامل می‌شوند که هر کدام کاربری منحصر به خود را دارا است. در ادامه این سازه را بیش‌تر معرفی خواهیم کرد.
Tumblr media
سوله چیست؟
سوله به سازه‌ای فلزی گفته می‌شود که تمرکز ساخت آن بر ایجاد محیطی بدون ستونی میانی باشد. سقف سوله‌ها معمولا شیب‌دار ساخته می‌شود.
انواع سوله کدام است؟
سوله‌ها در انواع مختلفی ساخته می‌شوند که هر کدام علاوه بر کاربری‌های مخصوص به خود، مزایا و معایبی را به همراه دارند. این تنوع به شرح زیر است:
سوله خرپایی
یکی از انواع جدید سوله‌ها، سوله خرپایی است و از ورق فولادی st37 به تولید می‌رسد. این سوله با روش‌های اتصال جوشکاری و پیچ و مهره ساخته می‌شود و به علت مصرف پایین فولاد در آن، وزن کمی دارد. علاوه بر این موارد، مقرون به صرفه است و حمل و مونتاژ آسانی دارد.
سوله تیرورقی
این سوله قدیمی‌ترین نوع سوله است و در ایران استفاده بسیاری از آن می‌شود. سوله تیرورقی با از ورق سیاه تهیه می‌شود و به علت استفاده بالای فولاد در آن بسیار سنگین است و به تبع آن، قیمت بالایی دارد. در ساخت این سوله بدون پایه محدودیتی وجود ندارد.
سوله یو بی ام
سوله یو بی ام جدیدترین نوع سوله است و از ورق گالوانیزه حاصل می‌شود. این سوله وزنی پایین دارد و عایق بندی آن با پاشش پلی یورتان بر سقف انجام می‌گیرد.
کاربرد انواع سوله چیست؟
از انواع سوله با اهداف زیر استفاده می‌شود:
ساخت انبارهای نگهداری کالا
سالن‌های ورزشی و نمایشگاه
دام داری و مرغ داری
جمع بندی
سوله به سازه‌ای فلزی و بدون ستون میانی گفته می‌شود که در انواع خرپایی، تیرورقی و یو بی ام به تولید می‌رسد. هر کدام از این انواع مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و در ساخت سالن‌های ورزشی، نمایشگاهی، دام‌داری و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.
0 notes
daneshnameh · 1 year
Text
پروفیل سنگین چیست + 4 کاربرد آن
پروفیل از جمله مقاطعی است که به علت گستردگی تنوع، کاربردهای مختلفی را شامل می‌شود. از صنعت لوازم خانگی گرفته تا برج‌های عظیم و آسمان خراش‌ها، همگی وابسته به وجود این مقاطع هستند. در تقسیم‌بندی کلی، این مقاطع از لحاظ میزان ضخامت دسته‌بندی شده و پروفیل سنگین را حاصل می‌شوند. در ادامه این پروفیل را بیش‌تر معرفی خواهیم کرد.
Tumblr media
پروفیل سنگین چیست؟
همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، پروفیل‌ها از لحاظ میزان ضخامت دسته‌بندی می‌شوند. چنان‌چه ضخامت ورق استفاده شده در پروفیل بیش از 2 میلی‌متر باشد، آن مقطع سنگین خواهد بود. پروفیل سنگین در حقیقت به قوطی‌های ضخامت بالا اطلاق می‌شود.
کاربرد پروفیل سنگین چیست؟
از پروفیل صنعتی به‌طور گسترده در صنایع زیر استفاده می‌شود:
ماشین سازی
کارخانجات صنعتی بزرگ
تولید ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی
صنایع نظامی
معایب و مزایای پروفیل صنعتی
مزایا و معایب پروفیل سنگین شامل موارد زیر می‌شود:
طول عمر بالا
خاصیت جوش‌پذیری زیاد
مقاومت و استحکام بالا در برابر فشار
قابلیت اتصال به سایر مقاطع فولادی در پروژه‌های مختلف
طول عمر بالا
خاصیت جوش‌پذیری زیاد
مقاومت و استحکام بالا در برابر فشار
قابلیت اتصال به سایر مقاطع فولادی در پروژه‌های مختلف
جمع بندی
پروفیل سنگین به قوطی پروفیل‌های با ضخامت بالا گفته می‌شود که در ساخت سازه‌های عظیم، صنعت خودروسازی، نظامی و غیره کاربرد دارند. این مقاطع از خاصیت جوش‌پذیری، استحکام بالا و غیره برخوردار هستند.
0 notes
daneshnameh · 1 year
Text
پروفیل چیست + انواع و 5 کاربرد
یکی از مصالح و مقاطع پرکاربرد در صنعت، پروفیل‌ها هستند. پروفیل‌ها مقاطعی فولادی و مهم به حساب می‌آیند که بسته به نوع آن، موارد استفاده مختلفی دارند. در این مطلب قصد داریم به معرفی پروفیل، انواع و کاربردهای آن بپردازیم. با ما همراه شوید.
Tumblr media
پروفیل چیست؟
همان‌طور که پیش از این اشاره شد، پروفیل به مقطعی طویل گفته می‌شود که سطح آن در طولی مشخص، ثابت باشد. پروفیل‌ها به علت شکل مقطع خاص خود، شامل انواع گوناگونی می‌شوند که هر کدام کاربرد مخصوص به خود را داشته و در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.
انواع پروفیل کدام است؟
پروفیل‌ها به طور کلی در 2 نوع زیر به تولید می‌رسند:
پروفیل باز
همان‌طور که از نام آن پیداست، سطح مقطع این پروفیل‌ها باز است و انواع مختلفی همچون پرلین زد، سی، تیرآهن، آبرو، فرانسوی و غیره را شامل می‌شود.
پروفیل بسته
برخلاف نوع قبل، سطح مقطع در این پروفیل بسته می‌باشد و انواع پروفیل قوطی، لوله فولادی و پروفیل‌های درب و پنجره در این دسته جای دارند.
لازم به ذکر است که پروفیل‌های فوق در جنس‌های مختلف همچون آهن، فولاد، گالوانیزه، آلومینیوم، استیل، پی وی سی و غیره به تولید می‌رسند که مورد مصرف آن، جنس پروفیل را تعیین می‌کند.
کاربرد پروفیل چیست؟
صرف نظر از نوع یا جنس پروفیل‌ها، موارد استفاده این مقاطع شامل صنایع زیر می‌شود:
عمران و ساختمان سازی
صنعت کشاورزی
صنایع حمل و نقل و ماشین‌آلات صنعتی
سوله‌سازی و معماری
کاربرد در صنایع نظامی
عوامل اثرگذار بر قیمت پروفیل
قیمت پروفیل‌های فولادی تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون مواردی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، می‌باشد. به همین علت لازم است که قیمت روز پروفیل و انواع مقاطع فولادی از مراکز معتبر استعلام شود.
قیمت مواد اولیه
نوسانات ارز و تورم
میزان عرضه و تقاضا
هزینه حمل و نقل
تعدد واسطه در خرید
جمع بندی
پروفیل یکی از مقاطع فولادی مهم و پرکاربرد در صنعت است که در 2 نوع باز و بسته به تولید می‌رسد. قوطی، لوله، پروفیل زد، آبرو، فرانسوی و غیره از انواع پرکاربرد پروفیل هستند در صنایع عمرانی، معماری، کشاورزی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.
0 notes