Tumgik
boldlyjovialblizzard · 4 months
Text
0 notes
boldlyjovialblizzard · 6 months
Text
!نکاتی برای بعد از جرم گیری دندان که نمی دانید
با خوردن مواد غذایی در طول زمان، پلاک ها و باکتری هایی روی دندان تا زیر لثه تجمع می کنند. اگرچه حجم کم این باکتری ها خطرناک نیست ولی در طولانی مدت زیاد شدن آن ها می تواند باعث بروز بیماری های لثه و مشکلات دندان نظیر پوسیدگی شود. برای پیشگیری از این موضوع ابتدا باید بهداشت دهان و دندان را با مسواک زدن و کشیدن نخ دندان رعایت کرد. در مرحله ای که حجم این پلاک ها زیاد شده باشد، نیاز به جرم گیری دندان است. این روش به شیوه ای عمیق به حذف پلاک های مضر روی دندان و زیر لثه منجر می شود. با این حال برای این که درمانی موثر داشته باشید، بهتر است نکاتی را بعد از انجام جرم گیری دندان رعایت کنید. در این مقاله به بیان این نکات خواهیم پرداخت.
بعد از جرم گیری دندان چه مشکلاتی خواهید داشت؟
بعد از این که جرم گیری دندان به پایان رسید ممکن است با مشکلاتی از قبیل درد و ناراحتی، حساسیت دندان و خونریزی مواجه شوید. علت این موضوع آن است که جرم گیری دندان نسبت به یک تمیزکاری ساده، تهاجمی تر است. با این وجود انتظار داشتن یک دوره نقاهت برای بهبودی دندان ها و لثه طبیعی است.
بعد از این که اثر داروی بیهوشی از بین رفت، احساس درد خواهید کرئر. زمانی که مسواک می زنید شاید این درد بیشتر هم شود. بیشتر شدن حساسیت دندان ها نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که ممکن است بعد از جرم گیری دندان تجربه کنید. این حساسیت به دما و مواد غذایی سرد و گرم خواهد بود و بعد از مدتی برطرف خواهد شد. علاوه بر این از آنجایی که در این نوع عمل زیر لثه ها نیز تمیز می شود، لثه ها ممکن  است تحریک شوند و برای چند روز در طی مسواک زدن خونریزی صورت بگیرد.
برخی به اشتباه تصور می کنند که جرم گیری به دندان آسیب می زند یا آن را خراب می کند. باید بدانید که اگر جرم گیری به صورت اصولی و درست انجام شود هیچ آسیبی برای دندان به همراه نخواهد داشت. برای انجام جرم گیری دندان، از ابزارهای تخصصی دندان پزشکی استفاده می شود و اگر دندانپزشکی که به آن مراجعه کرده اید در این امر تجربه داشته باشد، باج کمترین خطری روبه رو نخواهید شد.
آیا دوره بعد از جرم گیری دندان منع غذایی دارد؟
همانطور که بالاتر اشاره کردیم، بعد از جرم گیری، دندان ها حساس تر می شوند و مدت زمانی طول می کشد تا به حالت عادی برگردند. در این دوران، خوردن برخی مواد خوراکی روند بهبودی را کند خواهد کرد. به همین خاطر بهتر است این مواد غذایی را تا چند روز بعد از جرم گیری دندان مصرف نکنید. میوه های اسیدی مانند پرتقال، غذاهای سفت، آجیل و مواد غذایی مشابه از این دست هستند.
از طرفی، غذاهای نرم مانند پوره سیب زمینی، موز، ماست و...، انواع سوپ ها و تخم مرغ آب پز بعد از جرم گیری توصیه می شود. سعی کنید در این دوران آب بیشتر بنوشید و از نوشیدنی های شیرین پرهیز کنید. دندانپزشک بعد از جرم گیری به شما توصیه خواهد کرد که تا چند ساعت چیزی نخورید.
چرا انجام دادن جرم گیری دندان مهم است؟
اهمیت انجام جرم گیری دندان آنقدر بالا است که دندانپزشک ها توصیه می کنند هر 1 تا 6 سال نسبت به این کار اقدام کنید. وجود جرم یا همان پلاک روی دندان در طولانی مدت می تواند مشکلات مختلفی برای دندان ها و لثه به وجود بیاورد. از طرفی، پلاکی که روی دندان ایجاد شده و جای خود را محکم کرده، با استفاده از مسواک یا دهانشویه از بین نخواهد رفت و برای از بین بردن آن حتما باید از دندانپزشک کمک بگیرید.
آیا لق شدن دندان بعد از جرم گیری طبیعی است؟
در برخی موارد نادر، لق شدن دندان بعد از جرم گیری دیده می شود. اگر جرم گیری به صورت اصولی و توسط یک متخصص انجام شود، باعث تحرک دندان نخواهد شد. در نتیجه این یک اتفاق طبیعی نیست و اگر بیمار با آن روبه رو شد باید حتما به دندان پزشک خود مراجعه کند و او را در جریان قرار دهد چرا که این ممکن است نشانه ای از یک مشکل وخیم تر در دهان و دندان باشد.
مراقبت های بعد از جرم گیری دندان
برای این که مشکلات بعد از جرم گیری دندان را به حداقل برسانید و هرچه زودتر از آن ها خلاص شوید راهکار هایی وجود دارد. این راهکار ها شامل رعایت کردن موارد زیادی هنگام مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، انتخاب خمیر دندان و... می شود. در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.
مسواک زدن
برای مسواک زدن بعد از جرم گیری، از یک مسواک نرم استفاده کنید و با ایجاد حرکات دایره ای ملایم روی دندان ها آن ها را تمیز کنید. تا زمانی که خونریزی های حین مسواک زدن متوقف نشده است نباید محکم مسواک بزنید بلکه باید این کار را با صبر و حوصله زیادی انجام دهید.
نخ دندان کشیدن
بهتر است روزانه حداقل دو بار از نخ دندان استفاده کنید تا اگر پلاک گیر افتاده ای لای دندانتان باقی مانده است از میان برداشته شود. شاید بعد از جرم گیری حین دندان کشیدن احساس راحتی نداشته باشید ولی بعد از مدتی این روند عادی خواهد شد.
انتخاب خمیر دندان
از آن جایی که ممکن است بعد از جرم گیری حساسیت دندان بیشتر شود، توصیه بر این است که در این مدت از خمیردندان های ضد حساسیت استفاده کنید. وجود ترکیبات پییرو فسفات و فلوراید در خمیر دندان، آن را به یک انتخاب عالی تبدیل خواهد کرد.
دهانشویه بعد از جرم گیری
استفاده از دهانشویه جزو موارد ضروری بعد از جرم گیری نیست، با این حال اگر صلاح بداند برایتان دهانشویه با خاصیت ضد میکروبی تجویز خواهد کرد. علاوه بر این با مشورت با دندانپزشک می توانید از دهانشویه های فاقد الکل که لثه و دندان را تحریک نمی کنند، بهره ببرید.
شستشوی دهان با آب نمک
شستشوی دهان با آب نمک یکی از راه هایی است که برای تسکین ناراحتی های لثه و تحریک های بعد از جرم گیری دندان به کار می رود. برای این کار بهتر است از آب گرم یا ولرم استفاده کنید.
عدم مصرف دخانیات
مصرف دخانیات یکی از مهم ترین عوامل شکل گیری جرم روی دندان هاست، علاوه بر این که ضرر آن برای دندان ها موضوعی اثبات شده است. سعی کنید بعد از جرم گیری دندان از مصرف دخانیات پرهیز کنید تا علاوه بر کند نشدن روند بهبودی، احتمال ابتلا به التهابات لثه نیز کاهش پیدا کند. عدم مصرف دخانیات تا 72 ساعت بعد از جرم گیری دندان ضروری است.
مصرف آنتی بیوتیک
اگر دندان پزشک بعد از جرم گیری برایتان آنتی بیوتیک تجویز کرد، حتما مصرف آن را دقیقا دنبال کنید. در صورتی که دکتر تجویز آنتی بیوتیک را لازم ندانسته، از مصرف خودسرانه آن خودداری کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به بیان مهم ترین نکات پس از جرم گیری پرداختیم. اما نکته ای که گفتن آن بیش از هر نکته دیگری ضروری می باشد، این است که برای انجام عمل جرم گیری حتما یک دندانپزشک حاذق و متخصص را انتخاب کنید. حرفه ای بودن یک دندانپزشک تاثیر زیادی در کیفیت، زمان و دوام جرم گیری که انجام می دهید دارد.
توضیحات متا
جرم گیری دندان یکی از روش های رایج برای از بین بردن پلاک ها و باکتری های میان دندان هاست که برای گرفتن بهترین نتیجه از آن، رعایت برخی نکات ضروری است.
2 notes · View notes