Tumgik
Tumblr media
En jawel! 
Ein-de-lijk is de doos klaar! Ik wist niet dat het maken van een simpele vierkante doos zoveel problemen met zich mee zou brengen. 
0 notes
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Voorlopig overzicht van alle spreekwoorden. Hier en daar er nog bijgeschaafd worden aan de tekeningen en de contextvoorbeelden! Let’s do this!
0 notes
Tumblr media
Om mezelf een beter beeld te geven van hoe het boek er uiteindelijk uit zou zien, heb ik er een mockup van gemaakt.  Best een opvallend boekje, niet?
0 notes
Tumblr media
Omdat ik van het idee van een werkmapje ben afgestapt omdat dit niet thuis realiseerbaar was, heb ik gekozen voor een ‘werkdoos’. Deze bevat een leeg schriftje om notities en antwoorden in te schrijven. (De cover is wit, om te kunnen beplakken met de bijgeleverde stickers) en een opdrachtenboekje. 
Bij deze dus: een prototype! (Er hoort natuurlijk nog wel een deksel bij)
0 notes
Tumblr media
Yay! De juiste instellingen voor het plotten van de stickers is gevonden!  Even voor mezelf hier noteren, zodat ik morgen niet weer moet gaan experimenteren naar de juiste settings. 
Mes: 1, snelheid: 8 en dikte 14mm
0 notes
Tumblr media
Zoals je kan zien was de eerste try-out niet zoals ik verwacht had. Het is de bedoeling dat de achterkant van het stickervel intact blijft, zodat het voor de kinderen gemakkelijk is om de stickers van het vel te halen. Opnieuw proberen dus!
0 notes
Tumblr media
Testen van de Silhouette Cameo instellingen voor de stickervellen.
0 notes
Tumblr media
Testen van de Silhouette Cameo instellingen voor de stickervellen.
0 notes
Tumblr media
De werktekening van de werkmap. Aan de rechtse kant komt het werkbundeltje (indien nodig met oplossingen) en aan de linkerkant komen de stickervellen die de kinderen kunnen gebruiken. 
De reden waarom ik voor dit soort folder heb gekozen is omdat zo het werkschriftje en de stickers mooi bij elkaar blijven. Geen gesukkel met losse stickers en losse werkbladen. Ik heb ook andere opties overwogen zoals een ringmap met de werkblaadjes en stickers in. Maar ringmappen zijn alles behalve kindvriendelijk. 
0 notes
Tumblr media
Mockup werkmap folder
0 notes
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Mijn tante Rita is vandaag weer langsgeweest. Ze had een spreekwoordenboek bij dat ze gebruiken in de klas (vanaf het vierde leerjaar). Ik kan me nog herinneren dat ik dit boekje vroeger ook gebruikte in de klas. 
Uit dit boekje kan ik nuttige informatie terug vinden over het opzoeken van spreekwoorden. Ook staan er extra spelletjes in die ik kan gebruiken in mijn werkbundeltje voor in de klas. 
Hier vind je meer informatie over het spreekwoordenboek : http://www.literatuurplein.nl/boekdetail.jsp?boekId=39861
0 notes
Tumblr media
De fotoboekjes zijn aangekomen! 
Omdat ik zeker wou zijn dat ik niet het verkeerde papier zou bestellen, heb ik testfotoboekjes samengesteld. Ik zal mijn bevindingen hier even neerbloggen voor jullie omdat het op foto moeilijk te zien is. 
Ik heb 4 soorten besteld. Namelijk 1) Het standaard fotopapier 2) Premium Satin 3) Briljant Hoogglans 4) UV Hoogglans Zoals je misschien op de foto kan zien, reflecteren de 2 rechtse boekjes erg hard. Deze zijn de UV en de Briljant hoogglans. Deze papiersoorten zijn een echte no-go voor mijn kinderboek! Het papier reflecteert veel te hard en is zelfs storend. Ook zie je elke vingerafdruk op het papier. (En je weet hoe kinderen zijn.. met hun vettige vingers altijd :D )  UV en Briljant Hoogglans vallen dus al af.  Dan heb ik nog Premium Satin en het gewone standaardpapier. Mijn voorkeur gaat uit naar het Premium Satin papier. Het heeft een mooie, matte afwerking waardoor je dus ook geen vingerafdrukken of vervelende reflecties ziet. Het standaard papier ligt vrij dicht bij het satin papier, enkel is hier nog een lichte "gloss" te zien. Zoals ik eerder al zei : mijn voorkeur gaat uit naar Premium Satin, maar als deze kosten waanzinnig hoger zijn dan het standaardpapier, kan het standaardpapier er echt mee door! Qua kleur zijn alle boekjes consistent behalve bij UV hoogglans merk ik een licht kleurenverschil op. 
0 notes
Testpersonen gezocht.
Omdat ik momenteel al 12 illustraties heb uitgewerkt ben ik eigenlijk benieuwd naar reacties van leerkrachten, ouders én vooral kinderen. Het is belangrijk dat ik op tijd feedback krijg zodat ik nog aanpassingen kan maken.  Daarom ga ik vanavond een oproep lanceren via Facebook, om testpersonen te vinden die feedback willen geven op mijn Illustraties. 
0 notes
Tumblr media
Omdat het als CMO'er niet altijd even gemakkelijk is om het juiste papier te bestellen, heb ik er een paar stalenmappen bijgenomen. Natuurlijk zijn deze niet van de firma waar ik mijn boek wil bestellen.  In een vorige post had ik gezegd dat ik mijn boek bij Albelli zou bestellen, ik heb nog een beetje verder gezocht en gelezen en ben uiteindelijk bij fotofabriek.nl uitgekomen. Om de kwaliteit van de fotoboeken daar te testen heb ik alvast mijn eerste illustraties in een gratis fotoboekje geplaatst. Het boekje is besteld in : Standaard papier, Premium Satin, UV Hoogglans en Briljant. Hiervoor had ik Gert ook al raad gevraagd over het soort papier, hij zou voor een Satin papier gaan. We zullen kijken welke resultaten mijn gratis fotoboekjes opleveren. 
0 notes