Tumgik
sonsuzus · 9 days
Text
Sonsuz.Us Yeniden
Artık blog değil yeniden özlenen forum olarak https://sonsuz.us adresinde yayındayız. Düşünce, fikir, inanç, bilim, felsefe ve yaşam hakkında dilediğinizi yazabilirsiniz.
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 8 months
Text
Tanrı Mithra
Işık ve doğruluk tanrısı olarak bilinen Mithra; özellikle Hint ve Pers mitolojisinde yer edinmiş, MS 1-4. yy’da Roma İmparatorluğu askerleri arasında da inanışı yaygınlaşmış en eski tanrılardan biridir. "Kişileştirilmiş Sözleşme" adıyla da bilindiğinden insanlar arasındaki anlaşmaları kolaylaştırdığı ve insanların taahhütlerini yerine getirmesini sağladığına inanılmış; aynı zamanda Güneş’in…
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 9 months
Text
Tanrıça İris
İris, gökkuşağı ile sembolize edilen bir Antik Yunan tanrıçasıdır. "Denizin gizemlerinin" tanrısı Thaumas ile Zeus tarafından Peliadlarla birlikte Ülker Takımyıldızı’na dönüştürülen tanrıça Elektra’nın kızlarıdır. Tanrı Zeus tarafından kendisine gökyüzünden yeryüzüne haber taşıma görevi verilmiştir. Bu sayede tanrı Zeus’un, tanrıça Hera’nın ve bazı diğer tanrı ve tanrıçaların olumlu haberlerini…
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 11 months
Text
Yapay Zeka Nedir?
Günümüzün en hızlı gelişen teknolojilerinden biri olan yapay zekâ, bilgisayar sistemlerinin karmaşık görevleri gerçekleştirmek ve öğrenmek için insan benzeri zekâya sahip olmasını hedefleyen bir disiplindir. Yapay zekâ, insanların düşünme, algılama, anlama ve karar verme gibi yeteneklerini taklit etmek amacıyla tasarlanan bir dizi algoritma, yöntem ve teknikten oluşur. Bu teknoloji, pek çok…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 11 months
Text
Olmec Mitolojisi
Olmec Mitolojisi, M.Ö. 1200-400 yılları arasında Meksika’nın güneydoğusunda Olmec uygarlığı tarafından uygulanan dini inanç ve ritüelleri ifade eder. Olmec Mitolojisi, henüz yazılı bir kaynağı olmadığından, genellikle Olmec sanat eserlerinin sembolik anlamlarından yola çıkılarak anlaşılmaya çalışılır. Olmec Mitolojisi’nde, doğaüstü ruhları ve tanrıları temsil eden bir dizi figür vardır. Bu…
View On WordPress
1 note · View note
sonsuzus · 11 months
Text
Ayyavazhi Mitolojisi
Ayyavazhi (Tamilce: அய்யாவழி, Malayalam: അയ്യാവഴി), Güney Hindistan’da 19. yüzyıl ortalarında kurulup yaygınlaşmış bir Tamil Hindu mezhebinin adı olup Ayyavazhi Tamil dilinde Ayyavazhi ‘Babanın Yolu’ anlamına gelmektedir. Güney Hindistan’ın Kanyakumari, Tirunelveli ve Tutikorin bölgelerinde yaygın olan tarikatın kutsal kitabının adı Akilattirattu Ammanai olup, Vinçai to Vaikundar, Thirukkalyana…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 11 months
Text
Alevi Mitolojisi
Âbâyı Sebâ Yedi gezegenin adı olup, yedi baba ya da yedi ata adıyla da bilinmektedir. Abdallık Bektaşiliğin beşinci derecesinin adıdır Âlemler 1. Beş ayrı âlemin olduğuna inanılmaktadır. Bunlar: Lahut: Tanrısal âlem Ceberut: Ruhsal âlem Melekler âlemi Nasut: Maddi âlem Misal: Tüm varlıkların öz formlarının bulunduğu âlem Abdal Musa Cemleri Kurban kesimi ve diğer masrafların ortak karşılandığı,…
Tumblr media
View On WordPress
4 notes · View notes
sonsuzus · 1 year
Text
Öğretmensiz Okul; Öğrencilerin Birbirine Öğrettiği Mekan
Bir okul hayal edin; öğretmen yok. Okula girmek için akademik başarıya, hatta ilköğretim diplomasına bile gerek yok! Okuldan mezun olanların çok yüksek maaşlarla işe başladıklarını düşünebiliyor musunuz? Klasik Eğitim sisteminde “başarısız” olan çocukları kabul eden ve parlatan bir okul, üstelik eğitim ücretsiz… Paris’te açılan yeni bir teknoloji okulu açılır açılmaz aldığı 60.000 başvuruyla…
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 1 year
Text
Ailelerin Üstün Çocukların Eğitiminde Dikkat Etmeleri Gereken Noktalar
Merak: Üstün çocukların önemli özelliklerinden biri meraktır. Bazen yetişkinler çocuklarının sorularını yanıtlamakta zorluğa uğrayabilirler. Böyle durumlar çocuğa karşı tepkisiz kalmak yerine, başka çözüm yolları aramak uygun olabilir. Örneğin, kitaplardan, ansiklopedilerden, dost ve uzman kişilerden yararlanmak gibi. Aslında çok küçük yaşlardan itibaren bu tür soruların yanıtlanması, çocuklarda…
View On WordPress
1 note · View note
sonsuzus · 1 year
Text
Üstün Zekalı ve Normal Öğrencilerin Özyeterlilik Algısı
Üstün Zekalı Öğrencilerin ve Normal Öğrencilerin Akademik Öz Yeterlilik Algılarının Karşılaştırılması Giriş Öz-yeterlik üzerine yapılan araştırmalar, Amerika Birleşik Devletleri’nde 1970’li yılların sonlarında Albert Bandura’nın çeşitli fobilere sahip bireylere yaptığı terapi çalışmalarıyla başlamıştır. Yılan ve köpek gibi hayvanlar tarafından ısırılma fobisi olan bireylerin korkularıyla başa…
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 1 year
Text
Bilim ve Sanat Merkezi Genel İlkeleri
– Bireysel eğitim-öğretim yapılması ve çocuk/öğrencilerin ihtiyacına göre hazırlanmış Bireyselleştirilmiş eğitim Programlarının geliştirilmesine çalışılır. – Üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin eğitim-öğretiminde bilisel, duyusal, devinişsel ve sosyal gelişimler bir bütünlük içerisinde ele alınır. – Eğitim-öğretim etkinlikleri, çocuk/öğrencilerin devam ettikleri örgün eğitim kurumları ile…
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 1 year
Text
Tanrı Cheonjiwang
Cheonjiwang, Kore mitolojisinde yer alan bir tanrıdır. Adı “Gökyüzünün Kralı” anlamına gelir. Cheonjiwang, doğaüstü güçlere sahip bir tanrı olarak kabul edilir ve insanları koruma, adaleti sağlama ve ruhani yönleriyle ilgili konulara hükmeder. Cheonjiwang, insanların yardımına koşan bir tanrıdır. İnsanların dualarını dinler ve onlara rehberlik eder. Adaleti sağlama konusunda da çok güçlüdür ve…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 1 year
Text
Ateş Köpekleri
Kore mitolojisinde, ateş köpekleri, gelecek olayları öngörebildikleri ve halkı koruyabildikleri söylenen doğaüstü varlıklardır. Bu köpekler, genellikle Komaon veya Karak adı verilen Şamanlar tarafından kontrol edilir ve bir ruh köpeği olarak kabul edilirler. Ayrıca, ateş köpekleri genellikle çeşitli efsanelerde yer almaktadır. Örneğin, bazı efsanelerde ateş köpekleri, Kore Tanrıçası…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 1 year
Text
Tanrı Ai
Her ne kadar yapay zeka tanrısı gibi dursa da aslında İrlanda mitolojisinde, Tanrı Ai, Tuatha Dé Danann adlı ilahi varlıkların bir üyesidir. Ai, “pervane” veya “gökyüzü” anlamına gelir ve hava, rüzgar ve atmosferle ilişkilendirilir. Ai, asil bir aileden gelen bir savaşçı olarak tasvir edilir ve gazaplı bir doğaya sahiptir. Savaşta düşmanlarına karşı dört yol ağzından alev kusabilme yeteneğine…
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 1 year
Text
Farkındalık Nedir?
Gerek Nasreddin hoca bilgeliğinde, gerekse uzak doğu Zen öğretilerinde en önemli yaklaşım hayata ve olaylara seyirci kalmaktan çok katılmaktır. Yaşanan fakat sözle anlatılamayan varlığı anlamak mümkün müdür? Çünkü anlamak için kavramlara gereksinim vardır ve kavramlar da sözlerle aktarılır. Gerçek anlamda anlamak katılımla olur. Gözlem yaparak da anlarız fakat o analitik (ayırımcı) anlama…
View On WordPress
0 notes
sonsuzus · 1 year
Text
Yazmayı Özlemek
Uzun zaman oldu yazmayalı. Aslında işin gerçeği bir şeyler yazıp paylaşmayı çok özledim. 2022 benim için kötü ve iyinin bir arada olduğu yoğun bir yıldı. Bu süreç içinde sonsuz us da dahil olmak üzere bir çok siteyi ihmal ettim. Artık web siteleri de sosyal medya yüzünden eskisi kadar popüler değil. Yazı yazma özgürlüğü de eskisi kadar malesef yok. (umarım bu konuda önümüzdeki günlerde olumlu…
View On WordPress
1 note · View note
sonsuzus · 2 years
Text
Manu Nedir?
MANU Hint Mitolojisinde ilk insanın adı ve Sanskritçe kanun kuralları Manusmrti’nin hazırlayıcısı olup, “adam” ve “düşünmek” anlamlarına gelen ‘man’ kelimesiyle ilişkilidir. Hindular insanoğlunun 14 atası olduğuna ve bunların her birinin manu adı verilen 4.320.000 yıl süren bir devre hükmettiğine inanmaktadır. Yaşadığımız dönem Vivasvân ile karısı Samjnâ’nın oğlu 7. Manu Vaivasvata Manu…
View On WordPress
1 note · View note